Aydın’da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi Açılıyor

Aydın’da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi Açılıyor

Kamu Hastaneler Birliği Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon servisi açıyor.

Kurulacak olan merkezle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Murat Acat, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini daha kolay ve hızlı alabilmesi için Genel Sekreterliğimiz bünyesindeki tüm hastanelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan biri de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde açacak olduğumuz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon servisi olacak’’ dedi.

‘’HASTALIĞIN İLERLEMESİNİ ÖNLEYEREK YAŞAM KALİTESİNİ ÜST DÜZEYE ÇIKARAÇAĞIZ’’

Aydın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzm. Dr. Fatih Kahvecioğlu ve Uzm. Dr. Işıl Karataş Berkit yeni açılacak olan servisle ilgili olarak bilgiler verdi. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Uzm Dr. Işıl Karataş Berkit, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamaları; sakatlık, engellilik ve ağrıyı azaltmaya, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik bir tedavi sürecidir. Özürleri ve hastalığın ilerlemesini önlerken yaşam kalitesini en iyi düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. Bilindiği gibi daha önce ilimizde Aydın Devlet Hastanesi ve Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde verilmekte olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti yakın zamanda Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde açılacak olan yeni ünitede uygulanacaktır. Böylece hem teknolojik ekipman hem de donanımlı personelimiz ile Aydın ilinin en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini açmış olacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘’HASTALAR EVDEN ALINACAK TEDAVİ SONRASI TEKRAR EVE BIRAKILACAK’’

Ağır engeli olan hastaların evlerinden alınıp tedavi edildikten sonra tekrar evlerine bırakılacağını açıklayan Uzm. Dr. Fatif Kahvecioğlu ise, “Yeni merkezimizde beyin felci, omurilik felci ve serebral palsili hastaların rehabilitasyonunun yanı sıra bel fıtığı, boyun fıtığı, diz, sırt, omuz, ayak ağrıları, kireçlenme, yürüyüş bozuklukları ile romatizmal hastalıkların da tedavisi uygulanacaktır. Bunun yanında en son tıbbi teknolojiden oluşan donanımla ortopedik ameliyatlar sonrasında hastaların hızlıca günlük yaşama dönmeleri sağlanacaktır. Merkezimizde ağır engeli olan hastaların yatarak tedavisi yapılacak olup Aydın ve çevresinde ikamet eden hastalar için servis aracı hizmeti de sunulacaktır’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.