Aydın'da flaş karar!

Aydın'da flaş karar!

Aydın'da toplu taşımayı kullanan vatandaşlar zam sürprizi ile karşılaştı. Şehiriçi, halk otobüsü, mahalle ve ilçe minibüslerin yol ücretleri yüzde 10'luk zamla 2,5 lira oldu.

Aydın’da toplu taşıma ücretine Ulaşım Koordinasyon Mekezi (UKOME) kararı ile yüzde 10 zam uygulandı. Zam kararını tvDEN'den duyuran Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, girdi maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklı böyle bir taleplerinin olduğunu söyledi.

Özmeriç, "Zam demeyelim ama küçük bir fiyat ayarlaması diyelim. Geçen yıl ile bugünkü akaryakıt fiyatlarının oranına baktığımızda ciddi bir artış var. Yüzde 45 zam gelmiş. 4 lira 30 kuruş olan mazot bugün 7 liraya gidiyor. Bizim bütün girdilerimiz buna indeksli. Aydın halkının taşımak için arz talep dengesine de gözetlemek zorundayız. UKOME'den yüzde 10'u geçmeyecek şekilde fiyat artışı talep ettik. Uygun karşılandı. Şehir içine 25 kuruş zam geldi. Büyükşehir Belediyesinin araçları, özel halk otobüsleri, dolmuşlar ve minibüslerin hepsi yüzde 10 civarında bir zam uygulayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.