Aydın'da gıda firmalarına ceza yağdı

Aydın'da gıda firmalarına ceza yağdı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ağustos’ta gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerini sürdürdü. Bu denetimlerde 15 gıda işletmesine 149 bin 619 lira cezai işlem uygulandı.

Aydın’da hizmet veren bin 807 gıda üretim yeri, 13 bin 67 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Ağustos ayında gıda üretim yerlerine 345, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 530 adet olmak üzere toplam, bin 875 işletmeye İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince denetim gerçekleştirildi.

Zehirlenme, şikayet ve rutin denetimler sonucu ekipler tarafından 65 adet numune alınırken, yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 15 gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 149 bin 619 lira cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, ALO Gıda 174 hattına Ağustos ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 35 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 38 adet, üretim yeri ile ilgili 2 adet olmak üzere toplam 75 adet şikayet iletildi. Şikayetlerle ilgili olarak 55 adet işletmeye ait denetim sonuçlandırıldığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.