Aydın'da Güvenlik İş Sendikasında FETÖ İddiası

Aydın'da Güvenlik İş Sendikasında FETÖ İddiası

Aydın Güvenlik İş Sendikası İl Başkanı Deniz Karadağ, sendikanın paralel yapının eline geçtiğini iddia ederek görevinden istifa etti.

Geçtiğimiz haftalarda Aydın Güvenlik İş Sendikası İl Başkanlığı görevinden istifa ederek, Hür Özgüv-Sen İl Başkanlığına geçen Deniz Karadağ'ın paralel yapı nedeniyle sendika değiştirdiği iddia edildi. Güvenlik İş Sendikasının paralel çetenin eline geçtiğini ifade eden Karadağ, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SENDİKA PARALEL ÇETENİN ELİNE GEÇTİ"

İşçi arkadaşlarının hakkını savunmak için sendikasını değiştirdiğini söyleyen Deniz Karadağ, paralel çeteyle mücadele edeceğini söyledi. Karadağ açıklamasında , " Güvenlik İş Sendikasındaki görevimi sendikamızın paralel çetenin eline geçmesi ve özel güvenliklerden sadece aidat kesilerek hiçbir hak verilmemesinden ötürü İl Başkanlığından istifa ederek, Hür Özgüv-Sen Başkanlığına atandım. Sendika paralel yapının eline geçti. Bende buna dayanamadım. Ege Bölgesinde görev yapan arkadaşlarımızı işçilerin hakkını savunan tek gerçek sendikamız Hür Özgüv-Sen'e bekliyoruz. Hiçbir sendikaya üye olmayan,sendika üyeliğinden imtina eden çalışanları sendikamıza üye yapmak için görevimizin başındayız" dedi.

"TAŞERON STATÜSÜNDEN KURTULMAYI BEKLİYORUZ"

Özel güvenlik personelinin taşeron statüsünden kurtulup özel statülü sözleşmeli personel olarak çalıştırılması yönündeki düzenlemeyi beklediklerini söyleyen Karadağ, “Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın güvenlik görevlilerini kadroya almaya başlaması, beklentileri artırdı. Bakanlar Kurulu'nun yardımcı iş listesinde temizlik ve güvenlik faaliyetlerinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu iki faaliyet pek çok işveren için yardımcı iş konumunda. Ancak iki kamu bankasının güvenlik görevlilerini kendi kadrolarına almaları taşeron işçilerde heyecan yarattı. Kadroya geçirilecek taşeron işçilerinin kapsamının Bakanlar Kurulu'nun hazırlayacağı liste sonrası netleşecek olması ve bu konuda yapılacak çalışmaya belirli bir kıdeme sahip taşeron işçilerin dahil edileceği belirtiliyor" açıklamasında bulundu.

HABER ÖZEL- MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.