Aydın'da harmandalı show

Aydın'da harmandalı show

Didim’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 1919 kişi harmandalı oynayacak. DAHOT’un öncülüğünde hazırlanan proje çerçevesinde 1919 kişi ile harmandalı oyunu ve Türk Bayrağı gösterisi sunulacak.

Didim Belediyesi ile Didim Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (DAHOT) işbirliği ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Didim Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek 1919 kişi ile harmandalı oyunu ve Türk Bayrağı gösterisinin ilk toplantısı, Didim’deki tüm okullardan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Didim Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda, Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ve Didim Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) Başkanı İlyas Aydur, toplantıda hazır bulunan öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu. Öğretmenlerin fikirlerine başvurulurken, çalışma yerleri ve saatleri hakkında fikir birliği yapıldı.

“ÖĞRETMENLERİMİZ, PROJEYE SAHİP ÇIKTI”

Didim Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) Başkanı İlyas Aydur, öğretmenlerin katkıları olmadan bu projenin 1919 kişiyle gerçekleştirilemeyeceğini belirterek, “Öğretmen arkadaşlarımızın genelinin bu projeye sahip çıkması bizleri sevindirdi. Öğretmenlerin kendi okullarındaki öğrencilere harmandalı oyununu öğretebilmeleri için bir kurs düzenleyeceğiz. Kursumuz hafta içi akşamları verilecek. Çok kalabalık olacağımız için her akşam çalışmamız gerçekleşecek. Çalışmalara haftada 1 gün gelinmesi yeterli. 4 veya 5 çalışmada harmandalı en kolay şekilde öğrenilebilir” dedi.

“PROJEYİ HEP BERABER HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ise böyle bir projeyi uzun zamandır düşündüklerini ifade ederek, “19 Mayıs’ı günümüze uygun bir şekilde kutlamak amacıyla DAHOT bir proje hazırladı ve bizlere sundu. Biz de bu projenin uygulanabilir ve Didim’e yakışır olduğunu gördük. Görüyorum ki ilçemizdeki öğretmenler de bu projeye ilgi gösterdi” diye konuştu. 1919 kişi ile harmandalı oyunu ve Türk Bayrağı gösterisi projesini 19 Mayıs’ta hayata geçireceklerini kaydeden Bankoğlu, şunları söyledi: “1919 kişiyle hem Türk Bayrağı görselini oluşturacağız, hem de 1919 kişiyle harmandalı oynayacağız. Büyük bir proje ve önemli bir organizasyon. Çok çalışılması, prova yapılması ve titizlik gerekiyor. Öğretmenlerin desteği olduğu sürece bunu kolaylıkla yapabileceğimize inanıyorum. Her şeyden önce 1919 gönüllü bulmamız lazım. Bunun içinde gayretlerimiz sürüyor. İnşallah bu projeyi hep beraber yapacağız.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.