Aydın'da hastanede hareketli anlar!

Aydın'da hastanede hareketli anlar!

Hasta ile doktor tartışması kameralara yansıdı.

Didim'de hasta yakını tarafından cep telefonu ile çekilen görüntüde hekimin “Beni dinleyin hanımefendi. Bilgi alabilmem için elimde evrak olacak. Senin saçma sapan bilgilerinle tedavi olmaz. Raporlar benim için önemli” diyerek bağırması ve hastayı tedavi etmeden odadan ayrıldığı görülüyor.

Olay, Sağlık Bakanlığı Didim Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte Almanya’dan Didim’deki evlerine tatile gelen 54 yaşındaki Asım Tatlı, geçtiğimiz 26 Kasım Pazartesi günü göğüs ağrısı şikayeti üzerine Didim Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastayı muayene eden Didim Devlet Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Adıyaman ile kendilerine kötü muamele yapıldığını iddia eden hasta ve yakınları arasında tartışma çıktı. Ailenin iddiasına göre doktor Adıyaman, Asım Tatlı’nın hastalığına zatürre teşhisi koyarken, tedavi etmesi için kendisine hastalığıyla ilgili raporlarının verilmesini istedi. Tatlı ailesi de Didim’e geçici olarak tatile geldiklerini, raporlarının Almanya’da olduğunu ve iletemeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine çıkan tartışmayı Asım Tatlı’nın eşi Nuran Tatlı cep telefonu kamerası ile kaydetti.

“RAPORLAR BENİM İÇİN ÖNEMLİ”

Videodaki görüntülere göre, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Adıyaman’ın “Bilgi alabilmem için elimde evrak olması gerekiyor. Raporlar benim için önemli. Ülkenizde tanıdığınız birisi varsa mesajla göndersin. Raporunuzu gittiğiniz yere götürmek zorundasınız. Ben raporları görmek istiyorum. Yapacağınız çok basit, Almanya’da yaşadığınız yerde aile hekiminizden bu raporu temin edebilirsiniz. Raporunuzla ilgili benim istediğim tek şey hastalık maluliyet derecesi ve maluliyetin gerekçesi. Yani sadece psikiyatri ile mi ilgili, kalple mi ilgili onu öğrenmek istiyorum. Hastalılıkta ilgili kulaktan doğma bilgilerle tedavi olmaz” dediği görülüyor. Hastanın eşi Nuran Tatlı da raporlarının yanlarında olmadığını, Almanya’da olduğunu söyleyerek, “Biz Didim’deki evimize geçici izne geldik. Eşimin zatürre olacağını nereden bilebilirdik. Almanya’da gönderebilecek kimsemiz yok. Kime gönderteyim” şeklinde yanıt verdi. Görüntülere göre, Asim Tatlı’nin eşi Nuran Tatlı, doktor Adıyaman’a bağırdığı gerekçesiyle tepki gösterirken, doktor ise “Benim konuşma şeklim bu, işine gelirse” diye yanıtlayarak odadan ayrılıyor. Ailenin iddiasına göre bu tartışmadan sonra doktor hastayı muayene etmedi.

“BABAMIN HAYATİ TEHLİKESİNİN OLDUĞU SÖYLENDİ”

“Babamı Söke Egemed Hastanesi’ne yetiştirdiğimizde hayati tehlikesi vardı” diyen Asim Tatlı’nın kızı Ceylan Tatlı, Didim’de doktorun hakaretlerine maruz kaldıklarını belirterek, “Babam zatürre olmuş, nefes almakta zorlanırken doktor kavga etmekle meşgul. Didim Devlet Hastanesi’nde bu olayı yaşayınca babamı Söke Egemed Hastanesi’ne getirdik. Babamı buradan Antalya’da özel bir kliniğe götürmek istedik, fakat Söke’de izin verilmedi. Çünkü babamın hayati tehlikesinin olduğu söylendi. Babam buna rağmen Didim Devlet Hastanesi’nden gönderildi. Doktor ailemle tartışarak ‘işinize gelmiyorsa başka bir yere gidin. Benim konuşma tarzım bu’ diye söyledi. Bunun üzerine biz Didim’den ayrılarak Söke Egemed Hastanesi’ne geldik. O günden beri tedavi burada devam ediyor” dedi.

“VATANIMIZIN ADI KÖTÜLENSİN İSTEMİYORUZ”

Didim’de evlerinin olduğunu ve sürekli Didim’e geldiklerini ifade eden Ceylan Tatlı, “Biz çifte vatandaşız. Hem Alman vatandaşlığımız, hem de Türk vatandaşlığımız var. Almanya’daki insan haklarına göre biz bu olayı Almanya’da mahkemeye kadar sürdürebiliriz. Çünkü Alman hukuklarına göre Alman vatandaşı olan bir insana böyle bir muamele yapılması yasaktır. Ama biz bu konuyu Alman hükümetine sürersek kendi ülkemiz, yani Türkiye rezil olacak. Alman medyasına yansıyacak, ülkemizin adı kötülenecek. Bu yüzden biz bunu yapmamak için ülkemizde mahkemeye başvurmuyoruz. Bu konuyu Türkiye’de duyurmaya çalışıyoruz. Böyle bir doktorun görev yapmaması gerekiyor” diye konuştu.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, konudan haberdar olduğunu ve tutanak tutulduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.