Aydın'da hizmete açıldı

Aydın'da hizmete açıldı

Efeler'de hayırseverlerin katkılarıyla yapımı 16 yılda tamamlanan Mimar Sinan Camisi, düzenlenen tören ile ibadete açıldı. Cami'nin alt zemin katında çocuk ve yetişkinler olmak üzere ayrı ayrı Kuran Kursu ile sağlık merkezi yer alıyor.

Efeler Adnan Menderes Mahallesinde yapımına 2002 yılında başlanan Mimar Sinan Camisi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile Başkan Yardımcısı Halis Günday, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Efeler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tolan, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, Mahalle Muhtarı Sedat Uygun ve mahalle halkının katılımıyla hizmete açıldı.

Mimar Sinan Camisi Derneği Başkanı Recep Balı, 2002 yılında Aydın Belediyesi tarafından bağışlanan 3 bin 200 metrekare arsa üzerine, tamamı yardımseverlerin desteği ile caminin yapımına tamamladıklarını ifade etti. Balı, 4 milyon 500 bin liraya tamamlanan caminin bin 300 metrekare alan üzerine yapıldığını ve zemin katında Kuran Kursu ile sağlık merkezi bulunduğunu söyledi. Törende konuşan Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, “Camiler bizim kardeşlerimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür. Camilerin her biri duanın birer şubeleridir ve Allah’ın evleridir. Bütün camilerimiz olduğu gibi bu camimizde hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılmıştır, ahirette de bu camilerin yapımına katkı sunanlar için ve onlara birer sadakaya cariye olacaktır. Ben emeği geçen herkese ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ortaya çok güzel bir eser çıktığını ve mahalleye hayırlı olmasını temenni eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu eseri ortaya çıkanlardan Allah razı olsun. Camiler ve ezanlar vatanımızda ilelebet sürecek. Bu topraklarda en büyük emanetimiz ve tapusu camilerimiz. Bu eserin mahallemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından caminin yapımına katkı sunan hayırseverlere ve Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu ile Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a sembolik olarak plaket takdim edildi. Törenin ardından Camide Cuma Namazı kılınırken, namaz çıkışı lokma ve keşkek hayrı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.