Aydın'da imamlar birbirine girdi

Aydın'da imamlar birbirine girdi

Çine’de iki imam, mevlit okumaları için davet edildikleri vefat eden bir kadının üç gün hayrında kavga etti. İmamları meslektaşları ve cemaat güçlükle ayırdı. Cemiyet sahibi imamlardan şikayetçi oldu.

Olay, geçtiğimiz Pazar günü meydan geldi. 16 Şubat Cuma günü, Çine’nin Akçaova Mahallesi Bekarlar Mevkiinde 73 yaşındaki Arife Çetin vefat etti. Çetin ailesi, 18 Şubat Pazar günü üç gün hayrı yaptı ve Akçaova’da farklı camilerde görev yapan imamları mevlit okutmak için cemiyetlerine davet etti.

Akçaova Merkez Cami İmamı M.G., Bekarlar Cami İmamı M.Ö. ve Çömlekçi Cami İmamı A.A., cemiyete geldi. İmamlar mevlit okumak için odaya geçtiği sırada M.Ö., M.G.’yi ‘benim bölgeme niye giriyorsun’ diye tepki göstererek kavga etmeye başladı. İmamların kavgasını meslektaşları A.A. ve cemiyete katılan cemaat güçlükle ayırdı.

“ŞİKAYETÇİ OLDUM”

Annesinin hayır cemiyetinde kavga eden imamları Çine İlçe Müftülüğüne şikayet ettiğini söyleyen Arife Çetin’in oğlu Mutlu Çetin, “Biz acımızla uğraşırken iki imamın cemiyetimizde kavga etmesine bir anlam veremedim. Bu imamlar 15 gün öncede aynı şekilde kavga etmişler. Arkalarında namaz kıldığımız ve Cuma günüleri bize vaaz verip hutbe okuyan, topluma örnek olması gereken imamların birbiriyle kavga etmesi bizi üzdü” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum