Aydın'da İş Arayanlar Dikkat!

Aydın'da İş Arayanlar Dikkat!

Aydın’da, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 8’nci kez kapılarını araladı. İş arayanlarla iş verenlerin buluştuğu fuar iki gün boyunca devam edecek...

Aydın’da iş gücü arzı ile iş gücü talebinin bir araya getirilmesi mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında iş arayanların sorularına cevap bulabileceği ‘8. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile Kariyer Günleri Etkinliği’ başladı. Fuarın açılış etkinliğine başta Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger olmak üzere, İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, İŞ KUR İl Müdürü Rahmi Terzi ve çok sayıda kurum müdürü ile Aydın’ın önde gelen isimleri katıldı.

"ÇABA SARF ETMELERİNİ DİLİYORUM"
İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, İŞ-KUR olarak en büyük mücadelelerinden birisinin istihdamla mücadele, istihdamı arttırmak ve geliştirmek olduğunu kaydetti. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini belirten Aktürk, “İstihdam seferberliğinde başta kadınlar, gençler, engelliler olmak üzere iş arayanlar ve işverenlere yönelik çok güçlü teşvikler uyguluyoruz. Bu programlardan biri de istihdam fuarlarıdır. Böylece işçilerimizi, iş arayanlarımızı, işverenlerimizi tek çatı altında buluşturuyoruz. Aydın’da turizm sektörünün önemli olduğunu biliyoruz. İşverenlerimizin teşvikten faydalanmaları için azami derecede çaba sarf etmelerini diliyorum” dedi.

Devam eden teşvikleri anlatan ve 2018 yılından itibaren olan verileri paylaşan Aktürk, “Aydın’da 2002’de 882 kişinin işe yerleştirilmesinde İŞ-KUR olarak aracılık ettik, 2018’e geldiğimizde ise bu rakamı 28 kat attırarak 25 bin 710 kişiye çıkardık. Dolayısıyla çok büyük mesafe kaydettik. Bu yıl da Aydınlı işverenlerimizden çok daha fazla ve büyük destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"ADÜ OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir ise, alternatif iş fırsatları yaratmak ve öğrencileri işverenlerle buluşturmanın önemine değindi. Öğrencilerin rekabetçi dünyada sürekli rekabet olduğunu hatırlatan Aldemir, öğrencilere bu konuda desteklediklerini ve ADÜ olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı.

09.00-19.30 ARASI AÇIK
Vali Köşger de açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İş gücü piyasasının genel aktörlerinden biridir İŞ-KUR Müdürlükleri. Ondan dolayı bu işte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok iyi bir iş yapıyorlar ve insanların evine ekmek götürmesine vesile oluyorlar. İnsanların evine götürmelerine, rızka vesile olmaları kadar güzel bir şey yok. Aydın’da ülkemizin gelişmiş illerinden birisi. İş gücü piyasası açısından işsizliğin minimum seviyelerde seyrettiği bir il. Aydın’da ‘Ben çalışmak istiyorum’ diyen herkese iş var.” 

Konuşmaların ardından meslek lisesi öğrencileri zeybek gösterisi sundu ve kurdelenin kesilmesi ile fuar kapılarını vatandaşlara açtı. Fuar 12 ve 13 Nisan’da saat 09.00 ve 19.30 saatleri arasında açık olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.