Aydın'da İYİ Parti'ye ilgi düştü

Aydın'da İYİ Parti'ye ilgi düştü

Büyük bir coşkuyla Aydın'da sükse yakalayan İYİ Parti, aday listelerinin açıklanmasının ardından il genelinde düşüşe geçti. Çiçeği burnunda parti de şimdiden çatlaklar baş göstermeye başladı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılan muhaliflerin öncülüğünde 25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti, kalesi olarak lanse edilen "Aydın'da" beklenen ilgiyi görmedi. Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti'de milletvekilliği listelerinin açıklanmasının ardından parti içinde kriz çıktı. Ankara ve İstanbul'da yaşayan isimleri liste başı yapan İYİ Parti'ye il genelinde tepki var. Listeler açıklanmadan önce başta Nazilli olmak üzere 17 ilçede de rakip partileri kıskandıran çalışmalara imza atan teşkilatlar, aday listerinin açıklanmasının akabinde hayal kırıklığına uğradı ve sahaları rakiplerine bıraktılar.

"Parti içi çatlaklar.."

İYİ Parti'nin kurulmasında canla başla çalışan aday adaylarından, Ahmet Ertürk, Süleyman Demirci, Fevzi Köse,Pınar Öncer, Şule Tuntaş, M.Reşat Taşdemir, Zafer Galip Keçelioğlu, Mehmet Yavuz adeta yok sayıldı.  İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcılarından Aydın Adnan Sezgin birinci, Berna Sukas ise ikinci sıradan listeye girdi. Liste krizinin ardından parti içi çatlaklar yaşanmaya başladı. İlçelerdeki parti yöneticileri geri plana çekildi. 

"Benim işim STK'larla sokakta siyaset yapmam"

Halk arasında karşılığı olmayan ve tanınmayan Sezgin ve Sukas, 24 Haziran seçimlerine 17 gün kala seçim çalışmalarını yürütürken halk tarafından karşılık görmüyor. Aydın siyasetin önemli isimlerinden İsmet Sezgin'in yeğeni olan Adnan Sezgin, çoğu zaman halk içine çıkmak yerine sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. Sezgin'in İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı'ndaki bir konuşmsında "Benim işim STK'larla sokakta siyaset yapmam" dediği öğrenildi.  Bozdoğan doğumlu Berna Sukas ise İstanbul'dan gelen medya ekibiyle bölgede seçim çalışmalarını yürütüyor. 

Listelere kızıp istifa etti.

İYİ Parti'den 6. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmesinin ardından birlikte çalıştığı arkadaşlarının listeye konulmamasına tepki gösteren Süleyman Demirci de milletvekili adaylığından istifa etmişti. Demirci yaptığı açıklamasında “Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Biz yıllardan beri mücadele verdik. Şahsımız için değil vatanımız için mücadele verdik ve arayış içine girdik. Bir yerlerden rahatsız olduk arayış içine girdik. Millet işini gücünü bıraktı iki üç aydır piyasada biz varız. Genel merkezin yaptığını doğru bulmuyorum. Yerel yoklamada ilk sekize bile girmemiş bir arkadaşımızı ilk üçe koydular. Bunu kabul etmiyorum ve istifa ediyorum. Ben o listede altıncı sıradayım ama benim değer verdiğim, birlikte mücadele verdiğim hiçbir arkadaşım yok o sırada. Onlar o kadar çalışkan insanlar ki.  Ve hiçbirinin ismi yok. Ben bunu protesto ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Ege illerinin ilk ikileri

Aydın'ın dışında Ege Bölgesi'nde bulunan illerde ise durumlar farklı. Partinin ilk iki sırasında bulunan isimler bulundukları illerde tanınıyor ve karşılık görüyor.  İYİ Parti Genel Merkezi'nin siyaset geçmişi olan isimlere listelerde yer verdiği gözlenirken, Aydın'da bu stratejiyi kullanmaması kafalarda soru işareti yarattı. 

Manisa

MHP eski İl Başkanı Temel Akkal 
MHP'li eski Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban

İzmir 1. Bölge

MHP eski İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu
Narlıbahçe eski Belediye Başkanı ve DYP eski İzmir Millevekili Yıldırım Ulupınar

İzmir 2. Bölge

CHP eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray
İş adamı Mustafa Kerpişçi

Denizli

MHP eski Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk
MHP eski Denizli Milletvekili Aday Adayı Dr. Şule Türkarslan

Muğla

21. Dönem Muğla Milletvekili Metin Ergün 
Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay

Aydın 

Emekli Büyükelçi Aydın Adnan Sezgin
Hukukçu Berna Sukas

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum