Aydın'da izinsiz yapılar takipte!

Aydın'da izinsiz yapılar takipte!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İmar Barışı düzenlemesinde ödeme süresi 6 ay uzatıldı. Alınan karar, 100 bine yakın başvurunun bulunduğu Aydın’da da ödeme yapacak vatandaşları rahatlattı.

İmar Barışı düzenlemesinde ilk 10 il arasında bulunan Aydın’da 100 bine yakın ruhsatsız yapı için ‘Yapı Kayıt Belgesi’ başvurusunda bulunuldu. Resmi Gazete´de yayımlanan karara göre, 31 Aralık 2017´den önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi uzatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yenipazarlı, tüm yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da fırsatçıların hız kesmeden kaçak yapılaşmaya yönelerek düzenlemeyi suistimal ettiği, İmar Barışı ile ilgili başvuru süresinde uzatılmaya gidilmemesinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. 

“ÖDEMELERE TAKSİT HAKKI GETİRİLDİ” 

Son başvuru tarihi 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle dolan İmar Barışı, Aydın’da da İl Müdürlüğü tarafından sorunsuz şekilde yönetildi. Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, İmar Barışı suistimalini engellemek amacıyla periyodik süreçler içerisinde yapılan denetimlerle Aydın’daki izinsiz yapılar takibe alındı. Daha önce de ödemeyle ilgili sürenin uzatılacağı beklentisi içerisinde olduklarını hatırlatan Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Gürkan Yenipazarlı ise ödeme sürelerinin uzatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Netice olarak da umduğumuz gibi oldu. Ödeme sürelerinin son günü olan 30 Haziran tarihi itibariyle ödeme yapacak olanlar zaten gereken ödemede bulundular. 31 Temmuz’a kadar yüzde 25’inin ödenmesi kaydıyla geriye kalan toplam tutardaki farkın da 31 Aralık’a kadar ödenmesi kararlaştırıldı. Netice olarak başvuru süresi uzatılmadı. Ödemeyle ilgili olarak da 15 Haziran 2019’a kadar başvurmuş olanların ödeme süresinde bir uzatmaya gidilerek taksit hakkı getirildi. Kararın Aydın özelinde de hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. 

“BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMAMASI DOĞRU KARAR”

Tamamlanan başvuru süresiyle birlikte Aydın’da genel olarak sahil kesimi olan Kuşadası ve Didim’de başvuruların daha fazla olduğunun açığa çıktığını söyleyen Yenipazarlı, “Biz özelikle alınan kararda, başvuru süresinin uzatılmamasını çok yerinde bulunuyoruz. Çünkü Aydın’da ciddi anlamda suistimaller yaşandı. Eğer başvurular uzatılsaydı, daha fazla suistimalin de önü açılacaktı. Düzenlemeyle ödemelerdeki sürenin uzatılmasıyla birlikte taksit kolaylığı getirilmesi sağlandı. Daha önce de başvuruların değil ödemelerin uzatılması yönündeki beklentimizi de belirtmiştik. Süreç dahilinde Aydın’da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüyle belediyelerin bu tür başvurularla ilgili takibi devam ediyor. Biz esasen kanunun en başından bu yana yanlış olduğunu savunuyoruz ama Aydın’da vatandaş ciddi anlamda bundan faydalanma yoluna gitti. Aydın’ın sahil kesiminde ciddi suistimaller söz konusu” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.