Aydın'da kadın cinayetlerinde şok tablo!

Aydın'da kadın cinayetlerinde şok tablo!

Türkiye 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kadına yönelik 'şiddet, taciz, tecavüz, cinayet ve sömürünün' arttığı günlerde karşılıyor. Geçen yıllara oranla 2016 yılında kadın cinayetleri arttı, 261 kadın hayatını kaybetti.

Erkekler 2016’da 328 kadın ve kız çocuğunu öldürdü; 75 kadına tecavüz etti; 119 kadını taciz etti; 417 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 348 kadını yaraladı.

2016’da öldürülen her dört kadından biri ayrılmak/boşanmak istediği ya da barışma/birliktelik teklifini reddedildiği için öldürüldü. 2016’da en az 75 kadına tecavüz,  en az 119 kadına cinsel tacizde olayı medyaya yansıdı. 2016’da en az 417 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.

Aydın’da da durum farklı değil. 2016 yılı ve 2017 yılı başlangıcında 9 kadın öldürüldü, çok sayıda kadın tecavüz ve tacize uğradı. Küçük yaşta çok sayıdaki kız çocuğu cinsel istismara uğradı.

Bu haber medyaya yansıyan kadın cinayetleriyle sınırlı kalmıştır. İşte Aydın’da 2016 yılında ve 2017 yılı başında erkekler tarafından işlenen cinayet, tecavüz, taciz ve cinsel istismar çetelesi.

2016 OCAK AYI

Cinayet

* Aydın’da E.A. (44) eski karısı Sultan Sarı’yı (40) bıçaklayarak öldürdü. Erkeğin Sarı’yla çocuklarının bakımı nedeniyle tartıştığı öne sürüldü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

Şiddet/Yaralama

* Aydın'da M.K., eski karısı Z.E.'yi çocuğunu almak için geldiği evinde darp etti ve çocuğu kaçırdı. Z.E.'nin erkekten şiddet gördüğü için Aralık ayında boşandığı ve çocuğun velayetinin kadına verildiği, erkeğin ise kendisine verilen süreyi aştığı öğrenildi.

Cinayet

* Aydın'da İ.K. (37), eski sevgilisi Yeliz Tokçak'ı (26) barışma teklifini reddettiği için pompalı tüfekle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

2016 ŞUBAT AYI

Cinayet

* Aydın'da 22 Aralık'ta tabancayla öldürülen Hatice Alper Kavalcı'nın (38) cinayet zanlısının kocası C.K. (65) olduğu tespit edildi. C.K.'nin cinayeti kıskançlık sebebiyle işledi öne sürüldü. Erkek cinayetten sonra intihar etmişti.

Tecavüz

Aydın'da lise öğrencisi A.C.Ş. (17) eski sevgilisi M.K.'ye (14) barışmak için götürdüğü teyzesinin evinde tecavüz etti. M.K. olayı anlattığı rehber öğretmeniyle erkek hakkında şikayetçi oldu. A.C.Ş. tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Aydın'da M.N. pencereden girdiği evde komşuları B.K. (22) ve Ö.D.'yi (21) bıçaklayarak yaraladı. Kadınların direnmesi üzerine kaçan erkek yakalandı.

2016 MART AYI

Tecavüz

* Aydın’da M.A. (42) ve M.T. (34) arkadaşları olan T.A.’ya (26) birlikte gittikleri evde tehdit ederek bir hafta boyunca tecavüz etti. Erkekler T.A.'yı çıplak görüntüleriyle tehdit etti.  T.A.’nın hareketlerinde şüphelenen mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine erkekler yakalandı. Gözaltına alınan erkekler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şiddet/Yaralama

Aydın'da Ç.A. birlikte yaşadığı sevgilisi C.K.'yi darp etti. Erkek 'kadına şiddet' ve 'uyuşturucu madde kullanma' suçlarından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Taciz

*Aydın'da kar maskesi takan Ö.S. (40) bir mezarlık çevresinde F.C.'yi (19) cinsel organını göstererek taciz etti. Kadının şikayeti üzerine yakalanan erkeğin farklı zamanlarda D.Ç, S.Ç, F.C, F.K, D.S. ve Y.S'yi de aynı şekilde taciz ettiği, kadınların erkekten şikayetçi olduğu öğrenildi. Daha önceden de aynı suçtan kaydı bulunduğu belirlenen Ö.S. adliyeye sevk edildi.

Taciz

* Aydın'da bir ortaokulda hizmetli M.Ş. (51) öğrenciler E.S., N.D., F.K., M.B., A.Ç. ve F.S.'ye cinsel tacizde bulundu. Öğrencilerin rehber öğretmenlerine durumu anlatması üzerine okul yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Erkek tutuklandı.

Cinayet

* Aydın'da emekli albay S.G. karısı Aynur Gökhan'ı (52) beylik tabancasıyla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

2016 NİSAN AYI

Taciz

Aydın'da bir hastanede doktor R.T., hastanede stajyer M.A.'yı (18) öperek ve cep telefonuna mesajlar göndererek taciz etti.  Kadının şikayet üzerine gözaltına alınan R.T. mahkemece denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı bildirildi. R.T. görevden uzaklaştırılırken, hakkında daha önce de taciz suçlamasıyla işlem yapıldığı ifade edildi.

2016 MAYIS AYI

Şiddet/Yaralama

* Aydın'da S.D. 16 yaşındaki karısı Ö.Ç.'yi bıçakla yaraladı. Erkek olaydan sonra kaçtı.

Şiddet/Yaralama

Aydın'da A.M. ve iki erkek yeni tanıştıkları N.Y.'yi darp etti, kadını araçlarından yarı çıplak halde attı. Kadının şikayeti üzerine erkeklerden A.M. yakalandı.

Çocuk istismarı

* Aydın'da M.K. (16), 10 yaşındaki kız çocuğuna evde cinsel istismarda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Tecavüz

* Aydın'da Ö.U. ile arkadaşı İ.Ç., aynı üniversiteden tanıdıkları sevgili olma teklifini reddeden B.Z.'ye şantajla tecavüz etti. İ.Ç., Ö.U.'nun planı doğrultusunda kadınla sevgili oldu, erkekler kadının ilişki görüntülerini kaydedip kadına şantaj yaptı. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkekler cinsel saldırı ve şantaj suçlarından tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

Aydın'da Y.T., karısı A.T.'yi bıçakla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılırken gözaltına alınan erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tecavüz

* Aydın'da M.D. otostop yapan İ.B.'ye aracında tecavüz etmeye çalıştı, direnen kadını darp ederek araçtan attı. Hastaneye kaldırılan İ.B. erkekten şikayetçi oldu. M.D. tutuklandı.

2016 HAZİRAN AYI

Çocuk istismarı

* Aydın'da müdür yardımcısı Y.Y. (60) kız öğrencileri elle ve öperek taciz etti. Erkek tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

Aydın'da A.B. (40) annesi S.B.'yi (60) bıçakla yaraladı. A.B. gözaltına alındı.

Çocuk istismarı

* Aydın'da M.D. yaşı 18 yaşından küçük İ.N.K.'ya tecavüz etti. Bir yıldır İ.N.K.'ya cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen erkek tutuklandı.

2016 AĞUSTOS AYI

Şiddet/Yaralama

* Aydın’da M.T. (31) karısı N.T.’yi (29) darp etti. N.T. darp edilirken bıçakla erkeği yaraladı.

Şiddet/Yaralama

Aydın’da A.K. birlikte yaşadığı eski karısı M.K.’yi tabancayla ağır yaraladı. Cinayete teşebbüs eden erkek yakalandı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da muhtar Ş.K. (50) yanında çalışan K.A.’yı (14) kaçırdı. Bir hafta sonra K.A. ile yakalanan erkek gözaltına alındı. K.A.’nın ailesinden şiddet gördüğü için kaçtığı iddia edildi.

Çocuk İstismarı

Aydın'da R.A. (69) aynı mahallede oturan R.G.’ye (8) televizyon seyretmek için götürdüğü evinde cinsel istismarda bulundu. R.A. tutuklandı.

Taciz

* Aydın’da A.B. (70) iki kadını sokakta taciz etti. Erkek gözaltına alındı.

2016 EYLÜL AYI

Şiddet/Yaralama

* Aydın’da bir erkek sevgilisi kadını sokakta darp etti, yerde sürükledi. Erkek kendisine müdahale eden bir kadını tehdit etti. Kadının polisi aradığını gören erkek yanındaki kadını zorlayarak olay yerinden kaçtı.

İntihar

Aydın’da Y.G.’nin nehre atlayarak intihar ettiği öne sürüldü. Y.G.’nin kocası erkekten şiddet gördüğü ifade edildi.

Şiddet/Yaralama - Cinayete Teşebbüs

 * Aydın'da E.G. (36) polis karısı S.G.'yi (34) kadının beylik tabancasıyla ağır yaraladı. İntihara teşebbüs eden erkek ağır yaralandı.

2016 EKİM AYI

Şiddet/Yaralama

* Aydın’da N.A. (38) sevgilisi B.S.’yi (43) ayrılmak istediği için pompalı tüfekle ağır yaraladı. Cinayete teşebbüs eden erkek yakalandı.

Cinayet

* Aydın'da N.Z. evden ayrılan karısı Senem Zeybek'i (22) ve eski kayınvalidesi Saniye Özdemir'i barışma teklifini reddettiği için pompalı tüfekle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek teslim oldu. N.Z. ve kaçmasına yardım eden arkadaşı erkek tutuklandı.

2016 KASIM AYI

Tecavüz

* Aydın’da bir erkek tanımadığı G.F.’ye zorla girdiği evinde tecavüze teşebbüs etti. Erkek kadının bağırması üzerine kaçtı.

Çocuk istismarı

Aydın’da K.K. kardeşi S.K.’ye (15) evlerinde tecavüz etti.  Ailesi tarafından psikiyatriste götürülen S.K. 7 yaşından beri K.K. ve kuzenleri İ.K. ve M.K.’nin defalarca tecavüze uğradığını söyledi. Gözaltına alınan K.K. tutuklandı, İ.K tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.K. aranıyor.

2017 YILI OCAK AYI

Tecavüz

* Aydın’da bir hastaneye giren İ.K. tanımadığı, çocuğuna refakat eden bir kadına hasta odasında tecavüz etmeye çalıştı, kadının çığlıkları üzerine odadan çıktı. Gözaltına alınan erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İ.K.’nin Mart 2013’te bir alışveriş merkezinde üç kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı ve yine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. İ.K.’nin o dönem olayın basına yansıması üzerine intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü.

Çocuk İstismarı

* Aydın’da İ.O. (35) komşusunun 9 yaşındaki kızına çağırdığı evinde cinsel istismarda bulundu. Olay kızın öğretmenin fark etmesi üzerine ortaya çıktı. İ.O tutuklandı.

Tecavüz

* Aydın’da C.K. kızı S.P.’ye (29) evde bıçakla tehdit ederek tecavüz etti. S.P. olay sırasında evde bulunan üvey annesine durumu anlattı, kadınların şikayeti üzerine erkek tutuklandı. S.P.’nin kocasıyla kavga ettikten sonra ailesinin evine geldiği ve babası C.K. tarafından seks işçiliğine zorlandığı ancak kadının kabul etmediği ifade edildi.

TECAVÜZ

Son olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay. Lise öğrencisi 17 yaşındaki S.K., üç yıl önce ablasının erkek arkadaşı Sercan S.’nin tecavüzüne uğradı. Serkan S.’nin görüntülerini çektiği S.K., tehdit ve şantajla üç yıl boyunca 200 kişinin tecavüzüne uğradı. S.K.’nın dört aylık hamile olduğu belirlenince ortaya çıkan tecavüz skandalıyla ilgili olarak, S.K.’nin ismini verdiği 6 kişi tutuklandı.

KAYNAK: AYDINPOST

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.