Aydın’da Kan Bağışına Öğrenci Desteği

Aydın’da Kan Bağışına Öğrenci Desteği

Türk Kızılayı’nın Güvenli Kan Temini Programı kapsamında Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği’nde görevli öğrenciler ve Çek Cumhuriyeti Erasmus öğrencileri kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Aydın’da Türk Kızılayı’nın başlattığı ‘Güvenli Kan Temini Programı’ kapsamında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği’nde görevli öğrenciler ve ERASMUS programıyla Çek Cumhuriyeti’nden Aydın’a gelen öğrencilerin desteğiyle daha da anlam kazandı. Atatürk Kent Meydanı’nda Türk Kızılayı’nın gezici kan bağışı araçlarına vatandaşları bilgilendirerek kan vermeye davet eden öğrenciler dağıttıkları broşür ve kitapçıklar ile de kan verme konusunda vatandaşı teşvik etmeye çalıştı. Vatandaşın kan vermek için yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya Türk ve yabancı toplam 40 öğrenci katıldı.Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Rıdvan Şenol kan bağışının önemine dikkat çekerek yaptığı açıklamada “Kan kaynağı sadece insanda olan olmazsa olmaz bir hayat kaynağıdır. Biz bu kampanyayı hastaların kan aramaması için gerçekleştiriyoruz. Amacımız ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılayabilmek. 18- 65 yaş arasındaki 50 kilo ve üzeri her vatandaş kan verebilir. Erkekler 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan verebilirler. Biz kan vermek için başvuran herkesin kan değerini ölçüp bu ölçüm değerlerine göre kan alıyoruz. Vatandaşın kan vermekten endişelenmesine gerek olacak bir husus bulunmamaktadır” dedi.

“KAN BİR GÜN HEPİMİZE İHTİYAÇ OLABİLİR”

Yaz aylarında kan bağışında bir düşüş yaşandığını ifade eden Şenol, “Ülkemizde her yıl 40 bin ünite kan ihtiyacı oluyor. Yazın gelmesiyle bu ihtiyaç daha da artıyor. Aydın turistik bir kent olduğu için yaz aylarında gelen turistlerin de kan ihtiyacı olmasından kaynaklı ihtiyaç artıyor. İhtiyacın artmasına karşın özellikle Ramazan ayının da gelmesiyle kan bağışında gözle görülür bir düşüş oluyor. Biz bu düşüşün önüne geçmek için Ramazan Ayı’nda kan alım merkezlerimizi saat 15.00’den 24.00’e kadar açık tutuyoruz. Yani vatandaşlarımız iftarlarını yaptıktan sonra gelip kanlarını verebilirler. İnşallah hastalarımız kan bulamama yüzünden mağdur olmaz. Kan bir gün hepimize ihtiyaç olabilir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.