Aydın’da ‘Katı Atık Ücreti’ kaldırıldı

Aydın’da ‘Katı Atık Ücreti’ kaldırıldı

1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 30 Mart 2014 tarihine kadar vatandaştan katı atık bedeli alınmayacak.

AYDIN Belediye Meclisi, her ay su faturalarına yansıtılan ‘Katı Atık Ücreti’nin 30 Mart 2014 tarihine kadar alınmamasını kararlaştırdı. Aydın Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleşirken, 9 Belediye Meclis Üyesi mazeret bildirerek oturuma katılmadı. Toplantının en önemli gündem maddesini Aydın Belediyesi tarafından her ay su faturalarına yansıtılan ve 2013 yılı başına kadar 10 TL olarak alındıktan sonra, meclis kararıyla 6,67 TL’ye indirilen ‘Katı Atık Ücreti’nin alınıp alınmayacağının görüşülmesi oluşturdu.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Belediye Meclisi’nin MHP’li üyelerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar Katık Atık Ücreti alınmaması gerektiği yönündeki teklifini değerlendiren komisyon, ücretin 30 Mart 2014 tarihine kadar alınmamasını uygun gördü. Yapılan oylamada Belediye Meclis Üyeleri oy birliği ile Katı Katık Ücretinin kaldırılmasını kararlaştırdı. Mecliste kabul edilen maddeye göre 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 30 Mart 2014 tarihine kadar vatandaştan katı atık bedeli alınmayacak. Katı Atık Ücreti konusu Nisan 2014’te yeniden Belediye Meclisi gündeminde görüşülecek. Toplantıda ayrıca Hıdrellez Şenlikleri’nde, Romanlar Sosyal Güzelleştirme Derneği’ne Aydın Belediyesi’nce destek verilmesi ve şenlikler kapsamında konser hizmeti satın alınması ve karşılığının belediye bütçesinden karşılanması amacıyla 14 bin TL’nin aktarılmasına karar verildi. • (HABER: DURMUŞ ALİ KILINÇ)

aydin’da-‘kati-atik-ucreti’-kaldirildi.jpg

AYDIN'IN EN BAŞARILI MİLLETVEKİLİ KİM? ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.