Aydın'da kene alarmı

Aydın'da kene alarmı

Havaların ısınması ile kene kabusu geri döndü. Çine Söğüt Mahallesinde yaşayan 77 yaşındaki Mümin Taşer , yüksek ateş ve iştahsızlık şikayetiyle Atatürk Devlet Hastanesine başvurdu.

Çine Söğütçük Mahallesinde yaşayan Mümin Taşer(77), bahçede oturduğu sırada vücuduna kene yapıştı. Fark ettiği gibi keneyi koparıp çıkardı ancak 3 gün sonra yüksek ateş, halsizlik ve iştahsızlık belirtileri arttı. Bunun üzerine Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Taşer’e kene ısırmasına bağlı oluşan Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi koyuldu. Taşer, 10 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Ailesi ve yakınları ise Taşer’in bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyor.

“KENE OLABİLECEĞİNİ EN SON DÜŞÜNDÜK”

Mümin Taşer’in damadı Durmuş Gökçen, belirtilerden kaynaklı doktorların şüphelendiğini ve hemen hastaneye yatış yapıldığını söyledi. Gökçen, “Doktorlar yapılan tahlillerden şüphelendi ve hemen hastaneye yatırdılar. Biz hayvandan bulaşan burusella hastalığından şüphelendik. Kene olabileceğini en son düşündük. Ama kene olduğu doktorun dikkatiyle anlaşıldı. 2 gün normal tedavi gördük. Sonra da KKKA tedavisine başlandı” dedi.

“İLAÇ BULAMAYINCA PANİKLEDİK”

Tedavi sürecinde 10 gün kesintisiz Viron isimli bir ilacı kullanma zorunluluklarının olduğunu ancak laç bulmakta sıkıntı çektiklerini anlatan Gökçen” Babam 10 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Doktorlar durmunun iyiye gittiğini bildirdi. Ancak tedavide kullanılan Viron isimli ilacı bulamadığımız için panikledik. Türkiyenin dört bir yanına sorduk. En son Aydın Eczacı Odasına başvurduk. İlacı Aydın’da bir eczaneden temin ettik. Tedavimiz devam ediyor” diye konuştu.

KARAARSLAN: İLAÇ SIKINTISI YOK

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, özellikle yaz aylarında yoğun olarak görülen Kırım Kango Kanamalı Ateşi hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlarda stok sıkıntısının bulunmadığını söyledi. Karaarslan, hasta yakınlarının birkaç eczaneye sorduktan sonra ilaca ulaşamamaları durumda panik yapmamalarını önerdi. Karaarslan, “ Hasta yakınları ilaca ulaşamadığında panik yapabiliyor. Piyasada ilaç olmadığı söylentileri hızla yayılıyor. Ancak bakanlığın stoklarına bakıldığında KKKA tedavisinde kullanılan ilaçlarda bir sıkıntı yok. Önemli olan ilaca ihtiyacı olanların zaman kaybetmeden gerekli yerlerden yardım istemesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.