Aydın’da  kızlar dövüş kurslarına akın etti

Ülke genelinde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının artması üzerine Aydın’da kızlar dövüş sporlarına akın etti.

Aslında dövüş sporlarının sadece bir spor olarak görülmesi gerektiğini ancak Özgecan olayından sonra kızların savunma sporlarına merak sardığını belirten Karate Hocası ve Mili takım Antrenörü Mustafa Özsun, kursa katılan kızların kendilerine olan güveninin arttığını söyledi.

Geçtiğimiz ay meydana gelen ve tüm ülkeyi derinden üzen Özgecan cinayetinin, kızların savunma sporlarını bilmesinin bir erkekten daha elzem hale getirdiğini belirten Aydınlı kızlar, kendilerini şiddetten koruyabilecek teknikleri öğreniyor.

Aydın’da savunma sporlarını öğrenen gençlerin ciddi bir oranının kızlardan oluştuğunu ve kızların yaşanan olaylardan sonra savunma sporlarına daha çok ilgi gösterdiğini belirten Karate Hocası Mustafa Özsun, “2014 yılında 281, 2015 yılının Ocak ayında 27 kadın maruz kaldığı şiddet sonucu maalesef hayatını kaybetmiş. Özgecan Arslan bunlardan sadece birisi. Bunun yanı sıra kapkaç olaylarının mağdurlarının da büyük çoğunlu bayanlarımız. Kötü niyetli kişilerin ilk hedefi haline gelen kızlarımızın maruz kaldığı bu durumdan kurtulabilmesi için kendilerini savunmayı bilmeleri gerekiyor. Bu bilinçle hareket edip kurslara katılan kızlarımızın sayısı arttı. Bizler de onlara bir andan spor yaptırırken diğer yandan da en güzel şekilde hayata ve olumsuzluklara hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Aydın’da kızlar dövüş kurslarına akın etti

Aydın’da kızlar dövüş kurslarına akın etti

Aydın’da kızlar dövüş kurslarına akın etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.