Aydın'da korkunç olay!

Aydın'da korkunç olay!

Çine'nin Çatak Mahallesinde yaşayan ve Ziraat Odası delegelerinden Murat Uludağ, mahallede gerçekleştirilen aydınlatma direklerinin değişim işini yapan taşeron firma yetkilileri tarafından dolandırıldığını iddia ederek, kendisini yakmak istedi.

ADM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından Çine Çatak Mahalle halkının talebi üzerine başlatılan aydınlatma direklerinin değiştirilmesi işini üstlenen taşeron firma yetkililerine 2,5 ay boyunca evini kiralayan ve günde 3 öğün yemek vererek, traktör ve benzeri araçlarını kullanmalarına izin veren Çine Ziraat Odası Çatak Delegesi Murat Uludağ, taşeron firma işçilerinin borçlarını ödemeden ve kendisinden habersiz çalışmayı tamamlayarak mahalleden ayrılmaları üzerine dolandırıldığını düşünerek firma yetkililerinin peşine düştü. Uludağ, işçilerin Elderesi Mahallesinde çalıştığı bilgisi üzerine Elderesi Mahallesine gittiğini ve kendisini gören işçilerin kaçmaya başladığını belirtti. Dolandırıldığını iddia eden Uludağ, kendisini traktöre zincirleyerek, üzerine benzin döküp yakmak istedi, ancak yakınları buna izin vermedi.

"HAKKIMI İSTİYORUM"

Taşeron firma yetkililerinden 9 bin lira alacağı olduğunu belirten Murat Uludağ, "Mahallemizde çalışma yapmak için geldiler, muhtarımız mahallemizde oturmadığı için ben ilgilendin. Ailem ile babamın evinde yattım, şantiye olarak kullanmaları için ise evimi onlara kiraladım. Her gün 8 işçiye eşim 3 öğün yemek hazırladı, karınlarını doyurduk. Traktörlerimizi verdik. Ev kirası ve diğer hak ettiğimiz ücretler konusunda işe başlamadan önce anlaşmıştık. Biz insanlık ettik, onlara güvendik. Ancak onların niyeti hem devleti hem de milleti kandırmakmış. Mahallemizdeki çalışmayı tamamlar tamamlamaz, bana haber bile etmeden ayrılmışlar. Sağda solda da borcumuz yok diyorlarmış. Yaşadığımız bu olay bizim çok zorumuza gitti, gururumuza dokundu. Eğer Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel abim beni ikna etmeseydi kendimi yakacaktım. Beni en çok üzen şey biz ne kadar bu millet için hizmet etmek uğruna aşka çalıştıysak, devletin hizmetini millete aktarmak için çalışan bu kişilerin Allah korkusundan uzak, bizleri dolandırmaları, devlet ve millet ile alay edercesine kandırmaları oldu. Ben buradan ADM yetkililerine sesleniyorum, bu kişilere iş vermeyin, iş verdiğiniz firmaları iyi belirleyin. Yazıktır günahtır, bizi dolandıran bu kişiler kadar sizlerde suçlusunuz. Çoluğumun çocuğumun hakkımı istiyorum" diye konuştu.

SÖZ VERDİLER

Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, ADM yetkilileri ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile konu hakkında görüştüğünü ve ADM yetkilileri ve vekil Savaş'ın en kısa zamanda Uludağ'ın mağduriyetinin giderilmesi konusunda söz verdiklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.