Aydın'da korkutan yangın!

Aydın'da korkutan yangın!

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi içerisinde bulunan elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle tüm hastane elektriksiz kalırken, hastalar başka hastanelere sevk edildi.

Yangın, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servis Polikliniği alt katında saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Hastane içerisinde bulunan elektrik panosundan önce yoğun bir koku yayılırken kısa süre sonra da yanmaya başladı. Yangın nedeniyle tüm hastane elektriksiz kalırken, olayla ilgili kriz masası oluşturuldu. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, hasta ve hasta yakınlarında paniğe neden oldu.

Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz başta olmak üzere tüm yetkililer hastaneye geldi. İl merkezinde bulunan tüm 112 ekipleri hastaneye sevk edilirken, öncelikle Yoğun Bakım Ünitesi’nde bulunan hastalar ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildi. Poliklinikler ve servisler bölümünde bulunan hastalarda dışına çıkartılarak hastane tamamen boşaltıldı. Yangının çıkış nedeni ve hastaların durumu hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, “Trafoda bir kablo yangını yaşandı. Bu yangından poliklinikteki ve yatmakta olan hastalarımız sıkıntı yaşamadı. Bundan kaynaklanan bir duman ve koku oluştu. İki ay önce burada bir tatbikat yapmıştık, tatbikatın ne kadar doğru bir işlem olduğunu bugün anladık. Şuanda yoğun bakımda olan çocuklarımızla ilgili önlem amacıyla diğer hastanelere sevkini gerçekleştiriyoruz. Hastanemize muayene olmaya gelen hastalarımızı ve çocuklarımızı elektrik veremediğimizden dolayı diğer hastanelere yönlendirdik. O hastanelerde de yeni poliklinikler oluşturduk. Kadın doğum hastalarımız Atatürk Devlet Hastanesi’ne, çocuk hastalarımız da Aydın Devlet Hastanesi’ne doktorlarla birlikte naklettik. İkinci kat ve üstteki hastalarımızda bir problem yok. Birinci katta duman ve koku var. Elektrikli cihazlardaki hastalarımızı da elektrik olmadığı için tahliye ediyoruz. Güç kaynaklarımız var, acil durumları onlarla gideriyoruz. Tamirat ne zamana kadar süreceğini bilmediğimizden dolayı, bu sevkleri gerçekleştirdik” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ENGELLEDİ, POLİS BAKTI

Hastanede yatan hastaların yakınları, yangın nedeniyle hastaneye akın ederek hastalarının durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Korku ve izdihama neden olan yangın nedeniyle hasta yakınları ile güvenlik görevlileri arasında gerilim yaşandı. Öte yandan hastane güvenlik personeli, görevini yapmakta olan basın mensuplarına sözlü tacizde bulundu. Gazeteciler, tehditler savuran güvenlik personelini polise şikayet etti. Polis ise durumu sadece izlemekte yetinirken, “Şikayetçi misin kardeşim?” diye yanıt verdi. Vatandaşlar ise güvenlik personeline “Niye doğruyu söylemiyorsunuz, bırakın görevlerini yapsınlar” diyerek sitem etti.

11-038.jpg

22-026.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.