Aydın’da mide bulandıran olay

Aydın’da mide bulandıran olay

Aydın, 2 yıl önce meydana gelen taciz skandalı ile çalkalanıyor. Üstü kapatılmaya çalışılan ancak Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası olarak görülen taciz skandalında öğrencilerin anlattıkları kan dondurdu.

Bozdoğan Haydere Yatılı Bölge Okulu’nda tacize uğrayan ancak öğrencilerin şikâyetlerinden vazgeçmesine rağmen kamuda davası süren olayla ilgili son karar verildi. Mahkeme heyeti sanık B.E. ve V.Ö. için kararını verdi. Sanık B.E.’ye 5 kız çocuğunu cinsel tacizden 16 yıl 6 ay; sanık V.Ö’ye ise 2 kız öğrenciye cinsel tacizden 2 yıl 9 ay ceza verdi.

İddiaya göre, Bozdoğan Haydere Yatılı Okulu’nda eğitimini sürdüren kız öğrenciler, bundan 2 yıl önce öğretmenlerine giderek okulda görevli iki kişi tarafından tacize uğradıklarını anlattı. Öğretmenleri durumu okul müdürü ile paylaşarak, polisten yardım alınmasını istedi. Ancak dönemin okul müdürü, olayı örtbas ederek durumu polise bildirmedi. Bunun üzerine öğretmenler konunun peşini bırakmayarak bu kez okul müdürüne yazılı dilekçeyle başvurdu. Okul müdürü ile birlikte yanı sıra iğrenç olay, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne de haber verildi. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü de durumun ortaya çıkmaması için elinden geleni yaptı. Ancak öğretmenlerinin ısrarlı çabaları sonunda cinsel tacize uğrayan kız öğrencilerin, bir pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. Yatılı okulda okuyan kızların anlattıkları korkunç gerçekler de bir bir ortaya döküldü.

Öğrencilerin anlattıkları mide bulandırdı

Mağdur öğrencilerden A.İ., şüpheli B.E. hakkında akıllara durgunluk verecek bilgiler verdi. A.İ., okullarına gelen müfettişlerin isteği ile kazan dairesine inerek hizmetli S.’yi aramak istediği sırada merdivenlerde B.E.’nin arkadan beline dokunduğunu; tacizcinin elini itip oradan kaçtığını anlattı. “B.E., konuşurken gözlerime değil sürekli vücuduma bakıyordu. Aynı şeyi arkadaşlarımdan da duydum” diyen A.İ., bu kez B.E.’den şikayetçi olduğunu söyledi.

Bir diğer mağdur F.Ç. ise B.E.’nin kendisini rahatsız edecek şekilde arkadan sarıldığını, 4-5 kez elini beline doladığını ifade etti. B.E.’nin kollarını iterek kendisini dışarı attığını anlatan mağdur F.Ç., sanık B.E.’nin tıpkı diğer mağdur öğrencilerin de vurguladığı gibi rahatsız edecek bir şekilde arkadan sarıldığını ve bir kez de göğüslerine dokunduğunu utanç içinde anlattı. Yine B.E.’nin taciz ettiği öğrencilerden Y.G. de bakışlarından rahatsızlık duyduğunu söylediği sanığın göğüslerini ellediğini ileri sürdü. Mağdur öğrencilerden E.B. ve G.G. de sanık B.E.’nin çeşitli zamanlarda rahatsız edecek şekilde kendilerine arkadan sarıldığını hatta göğüslerini elleyip öpmeye çalıştığını iddia etti.

Mahkeme indirime gitmedi

Dönemin idarecileri tarafından üstü kapatılmaya çalışılan taciz skandalında devam kamu davası sonuçlandı. Mahkeme heyeti yapılması gerekeni yaptı ve sanıklara indirimsiz ceza verdi. Sanık V.Ö. 2 kız öğrenciye cinsel tacizden 2 yıl 9 ay, sanık B.E. ise, toplamda 5 kız çocuğunu taciz etmekten dolayı 16 buçuk yıl ceza aldı. B.E., ‘öğretmenlerin husumetini’ gerekçe göstererek suçlamaları reddederken kendini savundu. Tacizin üstünün örtülmesini engelleyen ve üzerine giden öğretmenlerin, aslında kendisini hedef aldığını ve çocukları yönlendirdiğini iddia eden B.E., yaptığı savunmaya rağmen ceza almaktan kurtulamadı.

Tacize uğradıklarını söyleyen öğrencilerin şikayetlerinden vazgeçtiğini söylemesine rağmen devletin konuyu ‘kamu davası’ olarak değerlendirip incelemeye alması, bir taciz dosyasının daha sonuçlanmasını sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum