Aydın'da Öğrencilere Huzur Eğitimi

Aydın'da Öğrencilere Huzur Eğitimi

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere siber suçlar ile terörle mücadele konusunda seminer vererek, broşür dağıttı.

Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Aydın Efeler ve dört ilçesinde yürütülen “Gelecek Eğitimle Güzelleşecek” projesi kapsamında, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri bilgilendirmeler yaptı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, amacın üniversite ve yüksekokullarda ailelerin en değerli varlığı ve geleceğin teminatı olan gençlerin, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin daha verimli ve güvenli bir şekilde bitirmelerini sağlamak olduğu ifade edildi. Çocuklara yönelik gelişebilecek tehdit ve tehlikelerin önceden tespit edilerek verilecek bilgilendirme eğitim ve seminerleri ile bertaraf edilmesi hedeflendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Süreç içerisinde karşılaşılabilecek sorun ve olumsuzlukların, makul olan en kısa süre içerisinde giderilerek çözüme kavuşturulması, öğrencilerle kurulacak diyalog zemini ile polisin kendilerine değer veren ve ailelerinden bir fert olduğu algısının işlenmesi amaçlanmıştır. Herhangi bir suça bulaşmadan okullarından mezun olarak kendisine, ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması, güvenlik hizmetlerinin sadece polisiye tedbirlerle sağlanması mümkün değildir. Güvenlik hizmetlerine gençlerimizin de katılım ve desteği ile suçları önlemenin başarı gençlerimiz adına da huzurlu bir eğitim ortamının sağlanarak, suçluluğa uzak suça karşı duyarlı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.