Aydın’da Oy ve Ötesi Gönüllüleri Eğitimde Buluştu

Aydın’da Oy ve Ötesi Gönüllüleri Eğitimde Buluştu

Şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini sağlamak amacıyla seçimleri sivil olarak gözlemleyen Oy ve Ötesi Gönüllüleri Aydın’da eğitimde buluştu.

Oy ve Ötesi Derneği, Aydın’da gönüllü müşahitlere eğitim verdi. Türkiye genelinde sivil bir seçim platformu olarak oluşturulan ve kısa zamanda 50 bine yakın gönüllü sayısıyla ciddi bir sivil toplum oluşumuna dönüşen Oy ve Ötesi Derneği, Aydın’da sandık müşahitliği eğitimi verdi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ile 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde adından sıkça söz ettiren Oy ve Ötesi Derneği, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde de gönüllü müşahitleriyle tarafsız bir şekilde Türkiye’nin oylarını saymaya hazırlanıyor.Aydın Efeler ilçesinde Nevzat Biçer Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimde Oy ve Ötesi Derneği Eğitmenlerinden Semih Enön, 7 Haziran seçimlerinde gönüllü müşahitlerin sandık başında neler yapılması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulunarak gönüllüleri bilgilendirdi.

“SEÇİM VE SANDIK İRADESİ NE GEREKTİRİYORSA ONU YAPIYORUZ”

7 Haziran 2015 Seçimlerinde Türkiye’deki oyların yüzde 62’sini gözlemlemeyi hedeflediklerini belirten eğitmen Semih Enöen, bu doğrultuda da 45 il ve 162 ilçede yapılandıklarını dikkat çekti. Gönüllü üye sayısının ise 50 bine ulaştığını söyleyen Enöen, “Oy ve Ötesi olarak bizler, tamamen gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız ve tarafsız bir kurumuz. Seçimlerin Türkiye genelinde şeffaf ve demokratik bir biçimde gerçekleştiğinden emin olmak istiyoruz. Seçim ve sandık iradesi ne gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Şeffaflığımız nedeniyle şuan Türkiye’nin her tarafından Oy ve Ötesi’ne gönüllü akıyor. Bizl1 oyun önemini çok iyi biliyoruz. Bizler hiç bir partinin yanında ya da karşısında değiliz. Biz oylarımızın amacına ulaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.

“NÜFUSUN YÜZDE 43’Ü SEÇİM GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİ”

Siyasi partilerin yapamadıklarını yaptıklarını dile getiren Enön, “Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre nüfusun yüzde 43’ü seçim güvenliğinden endişeli. Toplumun neredeyse yüzde 50’si sandıklarda problem olacağını düşünüyor. Bu endişe ile insanlar oy kullanmaya da gitmiyor. Dolayısıyla bu insanlar oy vermekten de soğuyor. En önemli özelliğimiz seçim sürecinde, hataları ve yanlışlıkları düzeltme payımız yüzde 20, bunları yapmaya niyetli olanları caydırıcılığımız ise yüzde 80’dir. İnsanlarımız zaten eğitimli, biz verdiğimiz eğitim ile onları daha da donanımlı hale getiriyoruz. Her türlü donanım ile sandık başına gidiyorlar. Dolayısıyla fark yaratıyorlar" dedi.

Aydın’da Oy Ve Ötesi Gönüllüleri Eğitimde Buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.