Aydın'da özlenen havalar...

Aydın'da özlenen havalar...

Aydın’da yağmurlu ve serin geçen günler yerini sıcak günlere bıraktı. Efeler İstasyon Meydanı’ndan bulunan termometrede öğle saatlerinde sıcaklığın 32 santigrat dereceye kadar yükseldiği görüldü.

Nisan ayının ilk günlerinden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında ve yağmur seyrettiği Aydın’da ayın son haftası sıcak havalar kendini göstermeye başladı. Uzun süren soğuk havalar yerini sıcak günlere bıraktı.

TERMOMETRELER 32 DERECEYİ GÖSTERDİ
Türkiye’de sıcaklıkların en yüksek derecelerde ölçüldüğü ve kavurucu düzeye gelen Aydın’da yaz mevsimi kendini göstermeye başladı. İstasyon Meydanı’ndaki Yörük Ali Efe Heykeli önünde bulunan termometrede vatandaşlar 32 santigrat dereceyi gördü. Havanın kapalı olmasına karşın sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar kendini sokağa atarak serin geçen günlerin acısını çıkarttı.

ÜST SOLUNUM RAHATSIZLIKLARINA DİKKAT
Serin geçen havanın yerini sıcak havaya bırakması nedeniyle uzmanlar vatandaşları yaşanabilecek rahatsızlıklardan dolayı uyardı. Ani sıcaklık değişikliklerinin üst solunum yolları hastalıkları başta olmak üzere birçok şekilde kendini gösterebileceğini belirten uzmanlar, havanın hastalık havası olarak değerlendirilebileceğini ve grip, nezle gibi hastalıklara karşı kendilerini korumaları gerektiğini hatırlattı.

whatsapp-image-2019-04-24-at-15.17.39.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.