Aydın'da pamuk hasadı yasaklandı

Aydın'da pamuk hasadı yasaklandı

Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk hasadının başlamasıyla Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonunda yapılan toplantıda, gece pamuk hasadı yasağı ilan edildi.

Türkiye’nin önemli pamuk ambarlarının başında gelen ve üretilen Söke pamuğu ile marka olan Söke Ovası'nda gece pamuk hasadı yasaklandı. Ege Bölgesi’nde pamuğun büyük bir bölümünün üretildiği yer olarak öne çıkan Söke Ovası’nda daha kaliteli pamuk üretimi için 00.00-08.00 saatleri arasında pamuk hasadı yasağı getirildi. Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu olarak nemli pamuk toplanmaması ve alınmaması için yaptıkları denetimlere devam ettiklerini belirten Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, komisyonca gece makineli pamuk hasadı yasağı getirildiğini açıkladı. 

Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu ile birlikte ilçede faaliyette bulunan çırçır fabrikalarındaki işlenmekte olan pamukları inceledikleri sırada gece toplanan üründe kalitenin düştüğünün görülmesinin kararda etkili olduğu ifade eden Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu olarak yaptığımız toplantıda, üretici ve çırçır sahiplerinin düşünce ile taleplerini de alarak, gece pamuk hasadı yasağı ilan ettik. Söke pamuğunun kalite ve standardının korunması ve nemli pamuk toplamanın önüne geçebilmek amacıyla, 21 Eylül tarihinden itibaren pamuk makinalı hasadı Kalite Koruma Komisyonu tarafından günün 00.00 ile 08.00 saatleri arasında yasaklanmıştır. Gece Söke Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kontrol görevlileri ile jandarma ekiplerimiz sahada olacak ve hasat yasaklarına uyumu denetleyeceklerdir. Yasağa aykırı davrananların 156 veya jandarmaya bildirilmesi halinde de gerekli yaptırım uygulanacaktır. Makine sahibi, operatör ve üreticilerimizin Söke pamuk kalitemizin korunması amacıyla alınan yasaklama kararına hassasiyetle uymalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.