Aydın'da Rekor Bağış!

Aydın'da Rekor Bağış!

Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit düzenlediği basın toplantısında Kurban bayramı süresince vatandaşlar tarafından Kızılay’a yapılan Kurban bağışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı süresince vatandaşlardan tarafından Kızılay’a binlerce kurban bağışı yapıldı. Kızılay Aydın Şube Başkanlığı düzenlediği basın toplantısında gelen kurban bağış miktarını ve kurbanlıklar nerelerde, ne şekillerde kesilip değerlendirildiği üzerine açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit “ Kızılay olarak 4 kıta ve 51 ülkede kurban kesimi yaptık. Avrupa, Afrika, Güney Amerika, Ortadoğu dediğimiz Güney Asya olmak üzere 4 kıtada. 181.540 hisse adedi toplam olarak Türkiye’den alındı. Bunların Türkiye içerisinde kesilen sayısı 66.862 adettir. Dış ülkede kesilenler ise 114.478 adettir. Bosna Hersek’ten, Moğolistan’dan, Bangladeş, Afganistan ve Güney Amerika’da bulunan Surinam ülkesi dahil birçok ülkede kurban kestik. Vekalet sahiplerine kurban kesilir kesilmez anlık bilgi telefon numaraları üzerinden verildi. Ayrıca kesilen tüm kurbanlar videoya kaydedildi. Tüm vatandaşlarımızın kurbanlıklarının hepsinin kesiliş videoları elimizde var. Aydın ilinde yaşayan arzu eden vatandaşlarımız kurbanının nasıl kesildiğini görmek istiyorsa bize bilgi verecek biz onlara ulaştıracağız videoları. Kesilen kurbanlarımız 4,5 milyon insana ulaştı. Bunun 2,5 milyonu dış ülkelerdeki geri kalan 2 milyonu da Türkiye’de yaşayan vatandaşlara ulaştı. Dış ülkelerde kurban kesilir kesilmez dağıtım yapıldı. Türkiye’de kesilir kesilmez aşevlerine dağıtıldı. Ayrıca 1,5 milyon da konserve yapılarak yıl boyunca yardıma ihtiyacı olanlara dağıtılmak üzere hazırlandı. Aydın’da bir rekor kırıldı bu sene. 2018’de Aydında yapılan  toplam kurban bağışı 140 adetti. Bu sene bu sayı 337 adete ulaştı. Bu bir tarihi rekordur. Tüm Aydınlılara teşekkür ediyorum. Canlı kurban bağışları da oldu. Onları da ihtiyaç sahiplerine dağıttık” dedi.

Kurban bayramında Kızılay adı altında Suriye’de sorumlu olarak görev alan Kızılay Aydın Şube Başkan yardımcısı Cengiz Altıntaş ise yaptığı konuşmada “ Her zaman olduğu gibi insanların aklında vekaleten kesildiği için gerçekten kesiliyor mu gibi bir şüphe doğuyor. Ben Suriye sorumlusu olarak bölgeye gittim. Yaklaşık 22 personelimiz vardı. Afrin, Elbab ve Azez bölgeleri başta olmak üzere bölgede yaklaşık 2200 adet kurban kestik Suriye’de. Alınan bağışların çok üstünde kurban kesildi. Sadece kurban kesilip dağıtılmadı. O bölgede Kızılay’ın 10 adet çadır kenti var ve her çadır kentte binlerce insan yaşıyor. Kızılay ekibi her gün bu insanların gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Suriye’de bizim gittiğimiz bölgede hiçbir yerde elektrik yoktu. Şam yönetimi hariç diğer hiçbir yerde elektrik yoktu. Etleri kestikten sonra 15 dakika içerisinde bozulmaya başlıyordu. Keser kesmez hemen dağıtım yaptık. Jeneratörlerimiz ile elektriği sağladık. Her yeri yıkmışlar. Su depolarını, trafoları, evleri her yeri yıkmışlar. Sivil bölge, kadın, çocuk yaşıyor diye ayırt etmemişler. Bir soğuk hava deposu görevi görecek tır ayarladık. Suriye’deki insanlar Türkiye’yi çok seviyorlar. Güvenlik sorunuyla karşılaştık. Bir seferinde yardım bölgesine giderken 300 metre gerimizde bomba patladı. Bölge halkı Kızılay’a ve Türkiye’ye karşı herhangi bir engel çıkarmadı. Özgür Suriye Ordusu bölgedeki yardım çalışmalarımızda bize yardımcı oldular. Yollarda en az 50 adet barikatlarla karşılaştık fakat biz Kızılay olduğumuz için bizi durdurmadılar. Kızılay’ın herhangi bir tarafla ilgisi olmadığı için tek gayesi insanlara yardım etmek olduğu için bir zorluk yaşamadık” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.