Aydın'da sadece o üretiyor

Aydın'da sadece o üretiyor

Buharkent’te 1988 yılından beri briket üreten Raşit Yıldırım, “Aydın’ın ilk bims briket üreten fabrikası olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Özyıldırım Briket işletmecisi Raşit Yıldırım, inşaat sektörü büyümeye başlayınca Aydın ilinde bir ilk yaparak ‘bims briket’ üretimine başladıklarını belirterek, ‘’Şuanda izolasyonlu binalarda kullanılan ‘bims briket’i üretiyoruz. Günlük 7 bin briket imalatı yapıyoruz. Bims briket’i Aydın’da da tek üreten firmayız. Bims Briket’i Bims Agregaları’nın çimento ve su ilavesi ile basınç altında vibrasyonla, sıkıştırılıp kür edilen ve kuvars kumu da ilave edilerek üretiyoruz. Bims Briket’i yapılışında kullanmış olduğumuz malzemeleri Nevşehir’den getiriyoruz, Buharkent’te tesislerimizde üretiyoruz” diye konuştu.

FABRİKADAKİ TÜM MAKİNELER TAMAMEN YERLİ MALI

Bölgede ilk olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını, böyle bir yatırımı tarihi dokusu, ham maddesi ve iklim koşullarının yumuşak olması nedeniyle burada yaptıklarını bildiren Raşit Yıldırım, yatırımlarında tamamen yerli teknoloji kullandıklarını söyledi. Yıldırım, ‘’Kapasite ve maliyet olarak muadili olan yabancı teknolojiden çok daha uzak çalışıyoruz’’ dedi.Raşit Yıldırım, özellikle, Muğla ve Denizli illerinden bims briket’e talep geldiğini, bunun da sevindirici olduğu belirtti.

 

8099e56a7ae4fc7a861aa3bb7919e6bd.jpg

 

 

 

c714a7eb89d4b9c287ab2a4427ef27fd.jpg

 

 

 

 

f9ed14360e0e72cb945bc26eecc0a8f3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum