Aydın’da Seçim Öncesi Bildiri Krizi Yaşanmaya Başladı

Aydın’da Seçim Öncesi Bildiri Krizi Yaşanmaya Başladı

Aydın’da CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tarafından dağıtılan ‘AKP’den Atık Su Ayıbı’ başlıklı bildiri krize neden oldu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’i hedef alan bildirinin ardından açıklama yapan Milletvekili Erdem, Aydın’da fazladan fatura edilen ücretlerin CHP’nin propagandasında kullanıldığını iddia ederek “Bu durum işine geldiği için Bülent Tezcan halkın menfaatini ön planda tutmuyor. CHP dağıttığı bu bildiri ile hedef saptırıyor” dedi.

Dağıtılan bildirinin ardından açıklama yapan Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Hükümeti döneminde atıksu ve katı atık ücreti alınması konusunda kanun çıkarıldığını belirterek “CHP Milletvekillerinden herhangi birinin verdiği yüzlerce önergeden birisini Sayın Tezcan da vermiş olabilir. Çünkü TBMM’de muhalefet milletvekilleri halka şirin görünmek için yüzlerce önerge verirler. Bu önergelerde şu alınan para, bu alınan para kaldırılsın veya şu maaş artırılsın diye... Yani mantıklı veya makul olamayan yüzlerce önerge verilir. Bu oylamalarda iktidar partisi gurubu ret verdiği zaman ben evet desem de hayır desem de hiçbir şey değişmez. Bunu Sayın Tezcan çok iyi bildiği halde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kurtarmak için hedef saptırmaya çalışıyor” dedi.

Açıklamasında atıksu ücreti alınmasına yönelik kanunun amacını da “Vatandaşın atıksuyu kanalizasyon ve arıtma tesisleri vasıtasıyla doğayı kirletmeyecek şekile getirilir. Ve bunun bir maliyeti vardır. Bu maliyet makul ücretlerle su faturalarına yansıtılır. Her hizmetin elbette bir bedeli olur” diye açıklayan Erdem “O zaman Sayın Tezcan bir kanun teklifi versin de su ücretlerini toptan kaldırılmasını teklif etsin” diye konuştu.

“TEZCAN AYDIN’DAKİ FİYATLAR NEDEN YÜKSEK ONU AÇIKLASIN”

Açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Mileltvekili Bülent Tezcan’a cevap vermesi için sorular soran AK Partili Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin su ücret tarifesi Denizli ve Muğla’ya göre neden yüksek? Köyden dönen mahallelerde atıksu ücreti olarak kullanılan suyun tonu başına; Denizli’de 5 kuruş, Muğla’da 25 kuruş, Balıkesir’de 15 kuruş alınırken Aydın’da neden 70 kuruş alınıyor? Bu ücretler Belediye Meclis’inde alınan kararlarla uygulanıyor. Sayın Tezcan siz Aydınlıların hakkını savunmayacak mısınız?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.