Aydın'da tacizci CHP'li tutuklandı

Aydın'da tacizci CHP'li tutuklandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kurultayı için Kuşadası’ndan Ankara’ya giden otobüste 14 yaşındaki bir erkek çocuğuna sarkıntılık ettiği iddiasıyla gözaltına alınan CHP ilçe yöneticisi Mehmet Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kuşadası’nı karıştıran ‘pedofili’ skandalı, CHP’nin Ankara’da yapılan 36. Olağan Kurultayı’na gitmek için CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından tahsis edilen otobüste meydana gelmişti. Partilileri CHP 36. Olağan Kurultayı için Ankara’ya taşıyan otobüste yaşanan olayın ardından şikayette bulunulmaması üzerine otobüste bulunan partililer sosyal medyadan yaşanan olayı duyurarak, tepkilerini orta koymuştu. Yerel medya ile yaygın medyada da haberleştirilen ‘pedofili’ skandalı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı taciz skandalına el koydu. Bakanlığın ‘çok yönlü soruşturulsun’ talimatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü’nden görevlendirilen uzman ve hukukçulardan oluşan soruşturma ekibi, Kuşadası’nda olayla ilgili araştırma yaptı. Bakanlık ekibi, CHP Kuşadası İlçe Örgütü yöneticisi Mehmet Y.’nin tacizine uğrayan 14 yaşındaki A.A. ve ailesine ulaştı.

PARTİDEN JET HIZIYLA İHRAÇ EDİLDİ

CHP Kuşadası İlçe Örgütü üyelerinin sosyal medya yazışmalarına da konu olan skandal hakkında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da bilgi verildiği öğrenildi. Skandala bakanlığın el koymasının ardından CHP Aydın İl Başkanlığı da soruşturma başlattı. Olağanüstü toplanarak ilçe yöneticisi Mehmet Y.’yi partiden ihraç eden il başkanlığı tarafından ayrıca genel merkezin talimatıyla 3 kişilik bir soruşturma heyeti oluşturuldu. CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı binasında ayrı bir oda tahsis edilen soruşturma heyeti üyeleri, hem olaya karışanların, hem skandal otobüste bulunanların, görgü tanıklarının ve bir çok partilinin ifadelerine başvurdu. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ile Başkan Yardımcısı İshak Eryiğit’in de ifadelerini alındı.

DİNAR CUMHURİYET SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yaşanan skandalın ardından olayın gerçekleştiği Afyon’un Dinar ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dinar Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili olarak CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi, Başkan Yardımcısı İshak Eryiğit, görgü tanıkları ve otobüste bulunanlar ile taciz edildiği iddia edilen 14 yaşındaki A.A.’nın ifadesini aldı. Yapılan incelemenin ardından savcılık, ifadeye gelmeyen CHP Kuşadası ilçe yöneticisi Mehmet Y. hakkında yakalama kararı çıkardı.

ZANLI KAÇARKEN DENİZLİ’DE OTOBÜSTE YAKALANDI

Dinar Cumhuriyet Savcılığı’nın yakalama kararının ardından Afyon polisi, erkek çocuğuna tacizle suçlanan CHP ilçe yöneticisini yakalamak için Kuşadası’na gelerek evine baskın yaptı. Evinde bulunamayan Mehmet Y. için teknik takip başlatan Afyon polisi, kişinin Denizli il sınırları içerisinde bir otobüsle seyahat ettiğini belirledi. Otobüsü Denizli’de durduran polis ekipleri, Mehmet Y.’yi yakalayarak Dinar’a getirdi.

KÜÇÜK ÇOCUĞA TACİZ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından da sorgulanan CHP Kuşadası ilçe yöneticisi Mehmet Y., küçük yaşta erkek çocuğuna tacizde ve sarkıntılıkta bulunmak suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden ve iftira olduğunu söyleyen Mehmet Y., tutuklanarak Dinar Cezaevi’ne konuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum