Aydın'da tacizci öğretmene soruşturma açıldı

Aydın'da tacizci öğretmene soruşturma açıldı

Germencik Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni Ö.K., hakkında kız öğrencilere "Sen çirkinsin ama yatakta idare edersin" gibi sözler söyleyerek sözlü cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldı.

Öğretmen Ö.K.'nın kendisini BİMER üzerinden şikayet eden kız öğrencisinin ismini öğrenerek okuldan uzaklaştırılmasını sağladığı, okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayın üzerini kapatmaya çalıştığı iddia edildi.

Olay, Germencik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. 2013 yılında Elazığ İMKB Kız Meslek Lisesi’nde kız öğrencilerin derslere başörtüsü ile girmelerini engellemeye çalıştığı için velilerin okulu basması üzerine Aydın'a tayin edilen İngilizce öğretmeni Ö.K., hakkında 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde öğrencilerden A.Y., tarafından "Sen üniversiteye hazırlanıyorsun. Kendine dikkat et, çok elden geçersin. Erkekler seni çok çabuk kandırırlar" ve "Senin yüzün güzel ama bacakların çok kalın" diyerek taciz ettiği iddiasıyla BİMER üzerinden şikayet edildi. Kendisini şikayet eden öğrencinin A.Y. olduğunu öğrenen öğretmen Ö.K. iddiaya göre A.Y.'ye baskı yapmaya başladı ve A.Y., kaydını başka okula aldırmak zorunda kaldı. Okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de olayın üzerini kapattığı iddia edildi.

TACİZ DEVAM EDİNCE DİĞER ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

A.Y.'nin başka okula gitmesiyle diğer öğrencilere sözlü cinsel tacizde bulunmaya devam eden öğretmen Ö.K., öğrencilerden Ş.C.'yi de, "Sen çirkinsin ama yatakta idare edersin" diyerek taciz etti. Korkularını yenerek şikayetçi olan öğrencilerin başvurusu üzerine Germencik Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yaşı küçük öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alındı. Öğretmen Ö.K.'nın birden fazla kız öğrenciyi aynı şekilde tacizz ettiği ortaya çıktı. Öğretmen Ö.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞ

Öğretmen Ö.K.'nın 2013 yılında Elazığ’da görev yaptığı İMKB Kız Meslek Lisesi’nde kız öğrencilerin derslere başörtüsü ile girmelerini engellemeye çalıştığı, bunu başaramayınca öğrencilerin fotoğrafını çektiği için olayı öğrenen velilerin okulu basmasına sebep olduğu ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.