Aydın'da Trafik Havadan Denetlendi!

Aydın'da Trafik Havadan Denetlendi!

Aydın Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince ‘drone’ ile trafik denetimi yapıldı.

100 Günlük Eylem Planı kapsamında denetimlerin gerçekleştirildiğini belirten Komiser Yardımcısı İbrahim Tosun, amaçlarının halkın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Aydın-Muğla Karayolu Efeler Ovaeymir Kavşağı’nda ‘drone’ ile trafik denetimi yapıldı. Yapılan denetimde, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile görüşme yapan sürücüler, emniyet kemeri ve hız ihlali yapan araçlara cezai işlem uygulandı.

Efeler Hayvan Pazarı Kavşağı yakınlarında ihlal yaptığı tespit edilen sürücüler durduruldu. Yapılan denetimlerde durdurulan sürücü Muammer Dokuyan, sarı ile kırmızı arasında geçtiği için kendisine 235 lira kural ihlali cezası kesildiğini belirterek, “Denetimlerin bizim hayati önemimiz açısından gerekli olduğunu düşünüyorum. Onlar da görevini yapıyor. Yapacak bir şey yok ödeyeceğiz” dedi.

Diğer sürücüler denetimlerin önemli olduğunu belirterek, trafik kuralları herkesin dikkat etmesi gereken husus, denetimlerin güzel bir uygulama olduğunu ifade etti. Aydın Trafik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı İbrahim Tosun, “Emniyet Müdürlüğümüzün 100 günlük eylem planı kapsamında drone uygulaması yapmaktayız. Bu uygulamayla amacımız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ile ani şerit ihlali yapan araçlara uygun cezai maddeden cezalarını uygulamak ve trafik kazalarının önüne geçmek. Bu uygulama kapsamında drone ile çekimlerimizi yapıp uygun bölgede trafik ekibimiz araçları almakta ve cezai işlemlerini uygulamakta ve ayrıca sürücüler bilgilendirmektedir. Plan kapsamında her gün arkadaşlarımız çalışmalarımız bu denetimleri yapmakta. Aynı zamanda yerleri ve saatleri belli değil, şok uygulama şeklinde de yapıyoruz. Her gün Aydın’ın farklı bölgelerinde denetimlerimiz devam ediyor. Amacımız vatandaşların can ve mal güvenliği sağlamak” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.