Aydın'da Trafik kurallarına sanatla dikkat çektiler

Aydın'da Trafik kurallarına sanatla dikkat çektiler

Efeler ilçesinde trafik kurallarına dikkati çekmek isteyen bir grup genç, ellerindeki "yeşil ışıkta geç", "yayaya yol ver", "kırmızıda geçme" yazılı pankartlarla pandomim yaptı.

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği (ASEM) tiyatro topluluğu öğrencileri, trafik kurallarına dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Kıbrıs Caddesi üzerinde ellerindeki "yeşil ışıkta geç", "yayaya yol ver", "kırmızıda geçme" yazılı pankartlarla pandomim yaparak yayaların geçişlerini anlatan gençlerin gösterisi vatandaşların da dikkatini çekti.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafikte duyarlılığı arttırmak ve yayalara saygıyı öğretmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktardı.

Etkinliği yaptıkları bölgede yayaların kırmızı ışığa dikkat etmediklerini gözlemlediklerini aktaran Erdemir, şöyle konuştu:

"Bu konuda bir hassasiyet oluşsun, insanların canına, malına bir şey olmasın diye böyle bir şey yaptık. Kentlilik bilinci demek, kurallara uymak, duyarlı olmak demektir. Burada gençlerle birlikte bu şekilde bir etkinlik yaparak, belki vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını sağlayabiliriz diye düşündük. Yayalara saygıyı esas olarak alıyoruz. Yayaların da bilhassa trafik kurallarına uymasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.