Aydın’da 'Türk’ün Genetik Tarihi ve Anadolu' konferansı düzenlendi

Aydın’da 'Türk’ün Genetik Tarihi ve Anadolu' konferansı düzenlendi

Aydın Türk Ocağı tarafından düzenlenen “Türk’ün Genetik Tarihi ve Anadolu” konulu konferans geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Aydın Türk Ocağı tarafından “Türk’ün Genetik Tarihi ve Anadolu” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Osman Çataloluk katıldı. Nevzat Biçer salonundaki konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Osman Çataloluk, genetik sonuçların Türklerin anayurdunun Orta Asya değil Anadolu olduğunu net bir biçimde göstermekte olduğunu söyledi. Anadolu'da yapılan arkeolojik kazıların yüzeysel ve Alman ekolü eşliğinde yapıldığına işaret eden Çataloluk, “Karya, Likya, Frig, Hitit gibi kültürler, Nysa ve Tralles gibi siteler Helen yapılmaya çalışıldı. Bunların hiç biri ne Helen ne de İyon olamaz. Genetik sonuçlar Avrupa kökeninin, Türk kökenin de içinde bulunduğunu Anadolu'dan giden kavimlerin Avrupa kavimlerinin atası olduğu ve bunların tamamının Türk gurubu içinde olduğunu kesindir” dedi.

Örnek olarak Tralles ve Nysa'yı anlatan ve Nysa'da yetişen Strabon'un Karadeniz Bölgesi'ndeki Amasya'dan kalkıp ailecek buraya geldiklerini kaydeden Çataloluk, Strabon’un babasının Mithridates'in başkomutanı iken ona ihanet ettiğini, hem Mithridates'in hem de Strabon'un babası Ayniyates'in Ahameni kökenli olduğunu kaydetti. Pontus'u bunların kurduğunun net olduğunu ifade eden Çataloluk, Ahmenilerin Kimmerlerle bağlantılı olduklarını Kimmerlerin ise Tevrat'a göre İskitlerin kardeş çocukları olduğunu anlattı. Elinde 24 adet DNA sonucu olduğunu bunların sahiplerinin 6 nesildir, Rum kökenli olduklarını (Pontuslu) bu genetik sonuçlar karşısında şaşırdıklarını söylediklerini anlatan Çataloluk, "Bu durumda ne Nysa ne Tralles İyon kökenli değildir, Dor veya Thrak da değildir! Bunlar Kimmerin uzantısı olan Ahamenilerdir ve ProtoTürk kökenlidir zaten genetik sonuçlar bunu ispatlamaktadır" dedi. Konferansın bitiminde dinleyicilerin sorularını cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Osman Çataloluk, daha sonra kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.