Aydın’da Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Aydın’da Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Aydın’da sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

Aydın genelinde dün öğle saatlerinden bu yana aralıklarla etkili olan sağanak yağış, bu sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırdı. Aydın il merkezinin yanı sıra kıyı kesimlerdeki ilçelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışa rağmen işi dolayısıyla sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, yağıştan nasibini aldı. Denizli-Aydın-İzmir ve Aydın-Muğla karayolu güzergahında yağış nedeniyle oluşan su birikintileri, zaman zaman sürücülere zor anlat yaşattı. Geçen dönemde yağışların ardından sel baskınlarıyla gündeme gelen Aydın’da şiddetli yağışla birlikte yeni baskınların yaşanmaması için tüm ekipler yağış süresince aralıksız olarak görev yaptı. Alınan tüm önlemlere rağmen Çevre Yolu ve ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin ana güzergahındaki yollar sular altında kaldı. Göle dönen yollardaki sel sularının tahliye edilmesi için, ekipler büyük mücadele verdi.

YAĞIŞ PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava dalgasından etkinde olan Ege Bölgesi’nde yağışların İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir illerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak sürmesi bekleniyor. Aydın’da da Pazar gününe kadar yerel ve hafif olmak üzere sağanak yağış geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.