Aydın'da yaşam süresi 77,2 yıl olarak açıklandı

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, 2013 yılında Aydın’da doğuşta beklenen yaşam süresinin 77,2 yıl olduğunu söyledi.

Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresinin 76,3 yıl olduğuna dikkat çeken Yücedağ şöyle konuştu: “Doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 78,9 yıl ile Giresun olurken Giresun’u 78,7 yılla Rize ve Yalova, 78,6 yıl ile Batman izlemiştir. Doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 72,1 yıl ile Erzurum olmuştur. Erzurum’un ardından 73,2 yıl ile Mardin ve 73,3 yıl ile Van gelmektedir. Aydın ise 77,2 yıl ile Ankara, İstanbul ve Bayburt ile birlikte doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 19. il olmuştur”

ERKEKLERDE YAŞAM SÜRESİNDE 22.SIRADA

Türkiye’de erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin 73,7 yıl olduğuna dikkat çeken Yücedağ, “Erkek nüfusta doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 76,3 yıl ile Karaman olurken Karaman’ı 76,2 yılla Yalova, 76,1 yıl ile Batman izlemiştir. Erkek nüfus için doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 70,2 yıl ile Erzurum olmuştur. Erzurum’un ardından 70,6 yıl ile Van ve Ağrı, 70,8 yıl ile Kars gelmektedir. Aydın ise 74,4 yıl ile Ankara, İstanbul, Sinop ve Zonguldak ile birlikte erkek nüfus için doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 22. il olmuştur” şekline konuştu.

KADINLARDA DAHA YÜKSEKTEYİZ

Kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresi 80,1 yıl olduğunu ifade eden Yücedağ sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de ise kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresi 79,4 yıldır. Kadın nüfusta doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 82,2 yıl ile Giresun olurken Giresun’u 81,9 yılla Rize, 81,5 yıl ile Tunceli izlemiştir. Kadın nüfus için doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 74 yıl ile Erzurum olmuştur. Erzurum’un ardından 75,3 yıl ile Mardin ve 76 yıl ile Van gelmektedir. Aydın ise 80,1 yıl ile Amasya, Artvin, Çanakkale ve Çorum ile birlikte kadın nüfus için doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 18. il olmuştur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.