AYDIN'DA YAŞAYAN ÇİN'Lİ GELİN TÜRKİYE'YE GELMEYİ REDDETİ

AYDIN'DA YAŞAYAN ÇİN'Lİ GELİN TÜRKİYE'YE GELMEYİ REDDETİ

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya korku salan koronavirüs nedeniye Çin'e ailesinin yanına giden Pan Caigun Türkiye'ye dönmeyi reddetti.

Çin'in Wuhan kentinde bir hayvan pazarından bulaştığı öne sürülen, 5 Aralık'tan beri grip salgını adıyla uyarıların yapıldığı ülkede, yüksek ateş ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerin artması ile ölümle sonuçlanan vakalarda yeni tip koronavirüs olarak adlandırılan hastalık  korku saldı. Dünyaya yayılmaya başlayan ölümcül virüs nedeniyle Çin'in bazı kentleri karantina altına alınmaya başladı. Türk Konsolosluğu tarafından Çin'de bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesinin başladığı öğrenildi. Aydın'da yaşayan ve bir süre önce Çin yılbaşı sebebiyle Xiangyang beldesindeki ailesini ziyarete giden Pan Caigun ve oğlu 3 yaşındaki Shucheng Pan Türkiye'ye tahliye talebini reddetti. Hastalık riski nedeniyle ülkesinde kalmayı tercih eden Çinli gelin konsolosluğun ısrarına rağmen ailesinin tahliyeyi kabul etmediklerini söyledi.

"BİR YILLIK STOK YAPTILAR"

Türkiye Cumhuriyeti Çin Konsolosluğu yetkilileri ile sürekli irtibat halinde bulunduğunu söyleyen Aydınlı esnaf Volkan Alacaoğlu "Eşim küçük oğlum ile bir süre önce Çin'deki ailesini ziyarete gitti. Wuhan şehrinde ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle şuan Türkiye'ye dönmelerini riskli bulduk. Allah devletimizden bin kere razı olsun, Türkiye Cumhuriyeti Çin Konsolosluğu yetkilileri her gün beni arayarak bilgi veriyor, tahliye talebinde de bulunuyorlar ancak biz tahliye olmalarını istemedik." dedi.

Bulaşıcı virüsün riskli olduğu için Türkiye'ye geri dönmelerinin uygun olmadığını düşünen Alacaoğlu "Şuan eşim ve oğlum Wuhan şehrine 3 saat uzaklıktaki Xiangyang beldesindeki ailesinin evinde ve bir sene yiyecek stok yapmışlar. Evin kapısını da kimseye açmıyorlar. Çok şükür hasta değiller. Bir an önce bu salgının sona ermesi için Allah'a dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

e9e184a3dcbce28432d1d04849cde2d3-1580301433.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.