Aydın’da yeni okul müdürleri eğitime alındı

Aydın’da yeni göreve başlayan okul müdürlerine yönelik olarak planlanan 15 günlük “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma” kursu başladı.

Aydın ili genelinde yeni göreve başlayan ve görevlendirmesi devam eden 530 okul müdürüne “Yöneticilik Formasyonu Kazandırmak” amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Salonunda 1-2-3.üncü kademe olarak planlanan ve 15 gün devam edecek kurs başladı. Kursun açış programına İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Cumali Öksüz, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi, Şube Müdürü A. Mithat Karaman, Adnan Menderes Üniversitesi’nden akademisyenler, şube müdürleri ve 530 okul müdürü katıldı.

Kursun açış konuşmasının ardından okul müdürlerine seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul müdürlerinden görevlerini layıkıyla yapmalarını istedi. Aydın’da eğitim faaliyetlerinin taşıdığı yerin önemine ve bu çıtanın daha da üstlere çıkarılmasının altını çizen Töre, okul müdürleriyle istatistiki konularda bilgiler paylaştı. Değerlendirilen istatistikler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan her yöneticiye bir bölgenin bağlandığını ve bütün okulların sürekli takip edileceğini belirten Töre, “Okullarınızı öğretmeniyle, öğrencisiyle her yönüyle iyi tanıyın, bugüne kadar okulunuzdan mezun olmuş değerleri iyi öğrenin. Yönetimdeki başarı konusunda liderliğin önemi büyüktür. İkinci eğitim öğretim dönemi başlamadan okullarımızı düğün evi gibi, bayram yeriymiş gibi hazır hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Programın ilk gününde okullarında göreve yeni başlayan ve görevlendirmesi devam eden okul müdürlerine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi tarafından “Stratejik Yönetim” konusunda bilgi verildi. “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma” kursuna ev sahipliği yapan ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Cumali Öksüz’ün de konuşmacı olduğu kurs, 15 gün süreyle belirlenen takvime göre devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.