Aydın’da Yılın Ahisi Ödüllendirildi

Aydın’da Yılın Ahisi Ödüllendirildi

Aydın’da ’Yılın Ahisi’ seçilen 40 yıllık terzi Zeliha Saykoğlu, Vali Erol Ayyıldız tarafından ödüllendirildi.

Aydın’da ’Yılın Ahisi’ seçilen 40 yıllık terzi Zeliha Saykoğlu, Vali Erol Ayyıldız tarafından ödüllendirildi.

Aydın’da her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan etkinlikler kapsamında AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul, Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri Başkanvekili Hüseyin Eken, Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanvekili Levent Atilla Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Aydın’da ’Yılın Ahisi’ seçilen Terzi Zeliha Saykoğlu’na Vali Erol Ayyıldız tarafından plaket takdim edildi. Emektar terziyi kutlayan Ayyıldız, "Öncelikle başarısından dolayı ilimizde ’Yılın Ahisi’ seçilen Zeliha hanımı gönülden tebrik ederim. Tarihi çok eskilere dayanan çok güzel ve değerli ahilik geleneğimizi yaşattıkları için bütün oda başkanlarını kutluyorum. Esnaf kültürümüzün korunması ve ilelebet devam ettirilmesi için gösterilen çaba takdire şayandır. Yılın Ahisi Zeynep Hanım başarılarının devamını dilerim. Hepimizin Ahilik Günü kutlu olsun " diye konuştu.

Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren AYESOB Başkanı Çetindoğan da, “Ahilik teşkilatı sık sık, dünyada yaşamak için bilgi, ahlak ve sanata, esnaf-sanatkarlar arasında yardımlaşma ve işbirliğine, ahiret için de takva ve iman esaslarına sımsıkı sarılmaya ihtiyaç olduğunu hatırlatırdı. Bu bakış açısının uygulamaya konulmasıyla Ahilik Örgütü, günümüzde gelişmiş ülkelerin çok önem verdikleri sivil toplum kuruluşlarının dünyadaki ilk, en kapsamlı ve en mükemmel örneğini oluşturmuştur. Bugün Ahilik ile ilgili yeni tespitler bulunduk. Ahilik 500 yıldır hem sosyal hem de siyasal tarihimizi etkilemiştir. Esnaflarımız ekonomik ve sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Esnaflarımız toplumun bel kemiğini oluşturuyor. Bu nedenle Ahilikten ilham almamız gerekmektedir” dedi.

Yılın Ahisi seçilen Zeliha Saykoğlu ise, 1976 yılından bu yana eşiyle başladığı terzilik mesleğiyle uğraştığını söyleyerek, "Böyle bir ödüle şahsımı layık gördükleri için Sayın Vali Erol Ayyıldız beye ve tüm odalara teşekkür ediyorum. Beni ailemi çok mutlu ettiniz" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu ziyareti gerçekleştirildi. Bu sene Yılın Ahisi ünvanının bir kadına verilmesinin ayrıca sevindirici bir durum olduğunu söyleyen Çerçioğlu "Böyle etkinliklerin kültürel birikimlerimize kattığı değerler çok önemli. Zeynep Saykoğlu’nu başarısından ötürü tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.