Aydın'da zehirli örümcek alarmı

Aydın'da zehirli örümcek alarmı

“Sarıkız” ya da “Deve Örümceği” olarak bilenen, zehirli bir tür olan, boyu 10 santimetreyi bulan ve etle beslenen böceğin Aydın’da da görülmeye başlaması, tedirginlik yarattı.

Oldukça zehirli olması ve et yiyerek beslenmesiyle bilinen ‘Sarıkız Örümceği’ Efeler’in Zeybek Mahallesinde vatandaşlar tarafından fark edildi. Tehlikeli olan etçil örümcek türüne karşı uzmanlar dikkatli olunması konusunda çağrıda bulundu. Halk arasında ‘böğü’ olarak ifade edilen “Camel Spider” sık rastlanılmasa da son günlerde bazı yerlerde görülmeye başlandı.

BALKONDA VE BAHÇEDE BULUNDU

Zeybek Mahallesi İnci Sitesi’nde yaşayan bir vatandaş, dördüncü katındaki evinin balkonunda et yiyerek beslenen sarıkız örümceğini öldürdü. Öldürdüğü haşerenin et yiyerek beslenen “Sarı kız” örümceği olduğunu fark eden vatandaş daha sonra büyük tedirginlik yaşadı. Yapılan araştırmada bahçede de örümcek bulundu. Kendilerinin tehlikede olduğunu düşünen apartman sakinleri tüm bahçeyi ve apartmanı ilaçlattı.


SON OLARAK ÇİNE VE DİDİM’DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Genellikle Afrika ülkelerinde yaşadığı belirtilen daha sonra 2008-2012 yıllarında Kuzey Irak ve Güneydoğu Bölgesi’nde rastlanılan sarıkız örümceği, Çine ve Didim’de de görülmüştü. Çok zehirli olduğu belirtilen sarıkız örümceği Efeler çevresinde de görülmeye başladı. Halk arasında ‘böğü’ olarak tanımlanan örümcek, ortalıkta çok dolaşmamasıyla biliniyor. Bununla birlikte hayvan, sürüngen ve insan etiyle beslendiği birçok kaynakta belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.