Aydın'da Zeytinyağı Hasat Şenliği Düzenlenecek

Türkiye'nin en büyük zeytin kenti Aydın, hasadını kutluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği 17-18-19 Ekim 2014 tarihlerinde Atatürk Kent Meydanı'nda yapılacak.

Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Ticaret Borsası, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Aydın Ziraat Odası ile Zeytindostu Derneği'nin ortak girişimiyle gerçekleştiriliyor. Aydın, öz değerlerini sahip çıkarak geleceğini yeniden kuruyor. Aydın Ovalarının incir, pamuk ve üzümle birlikte en değerli ürünü olan zeytin hak ettiği değeri; Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği ile buluyor. Ege ve Aydın'daki zeytinle ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını Aydın Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir araya getiren Hasat Şenliği, Aydın Zeytini'nin markalaşmasına yön vermeye hazırlanıyor.

24 MİLYON AĞAÇLA ZEYTİNİN BAŞKENTİ:"AYDIN"

Aydın, 24 milyon zeytin ağacıyla Türkiye'de zeytine başkentlik yapıyor. Aydın'da 6 milyonu sofralık, 18 milyonu yağlık olmak üzere 24 milyon zeytin ağacı bulunuyor. Aydın'da 24 bin aile geçimini zeytin üzerinden sağlıyor. Türkiye'nin en uzun ömürlü insanların yaşadığı kent olan Aydın; atalarının izinden giderek zeytin ve zeytinyağıyla şifa dağıtmaya devam ediyor.

MEMECİK ZEYTİNYAĞI MARKALAŞIYOR

Aydın’ın mahalli zeytini zor yetişme şartlarına dayanıklı, deliceden aşılanan "Memecik Zeytini" markalaşıyor. Uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza atan Memecik Zeytinyağı, Aydın'ın bu alanda gururu olmaya hazırlanıyor. Siyah ve yeşil olarak da değerlendirilen Memecik Zeytini, her türlü işleme şekline uyabilen sağlam bir dokuya sahip. Memecik Zeytini'nden yüksek yağ oranıyla lezzetli damak tatları elde edilebiliyor. Aydın'da Memecik Zeytini'nin yanı sıra; Manzanilla, Gemlik, Çekişte, Eşek Zeytini ile Domat türleri de yetiştiriliyor.

"AYDIN KENDİ DEĞERLERİYLE ZENGİNLEŞECEK"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 17-18-19 Ekim tarihlerinde yapacakları Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'yle kentin öz değeri olan zeytin ve zeytinyağına sahip çıktıklarını belirtti. Başkan Çerçioğlu, "Türkiye'de zeytinin ve yağın büyük bir bölümü Aydın'da üretiliyor. Zeytin ve zeytinyağı ihracatında şampiyon il biziz. Ödül almış madalyalı zeytinyağlarımız var. Aydınımızda tam 24 milyon zeytin ağacımız var. Bu sayı ülkenin en yüksek sayısı. Aydın, başkalarını zengin eden bir kent olmayacak. Artık kendi markalarını oluşturacak. Daha zengin bir Aydın için hep birlikte çalışacağız" dedi.

ZEYTİNİN BAŞKENTİ AYDIN'DA DOLU DOLU HASAT ŞENLİĞİ

Üç gün sürecek Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'nde Aydın Ticaret Borsası'nda Zeytin ve Zeytinyağı konulu söyleşi düzenlenecek. Televizyon programcısı Tülin Şahin zeytinyağı ile gelen güzelliği Aydınlılarla paylaşacak. Sağlıklı beslenme konusunda yaptığı açıklamalar son zamanlarda büyük ses getiren Prof. Dr. Canan Karatay hasat şenliği kapsamında kitaplarını imzalayacak. Karatay, "Zeytinyağı ve Sağlıklı Beslenme" konulu söyleşiyle Atatürk Kent Meydanı'nda Aydınlılarla bir araya gelecek. Zeytinyağlı yemeklerin yarışacağı bölümde Oktay Usta sevenleriyle buluşacak. Oktay Usta, en iyi zeytinyağlı yemekleri seçerken Zeytinyağı ile beslenmenin önemi konusunda katılanlarla sohbet edecek. Ayrıca şenlik boyunca “Zeytinyağı ve Hasat” konulu Fotoğraf Sergisi ile Zeytinyağı Tadım Etkinlikleri devam edecek. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'nin müzik ziyafetiniyse şarkıcı Işın Karaca verecek. Işın Karaca, 18 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00'da Atatürk Kent Meydanı'nda şarkılarını Aydınlılar için söyleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.