Aydın’daki cinayette mahkeme kararını verdi

Aydın’daki cinayette mahkeme kararını verdi

Aydın'ın tanınmış iş adamlarından olan Murat Şirin Özdemir'in eşini ve kızını öldüren damat, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Didim’de geçtiğimiz yıl tartıştığı eşi ve kayın validesini pompalı tüfekle öldüren Nazmi Zeybek ve suça yardım eden arkadaşı Kubilay Bilge, “Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan yargılandığı Söke Ağır Ceza Mahkemesindeki davadan iki kez müebbet cezası ile cezalandırıldı. Cinayet zanlısı damat Zeybek, toplam 72 yıl hapis cezasına mahkum olurken, suç ortağı olan arkadaşı Kubilay Bilge ise 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın’ın tanınmış işadamlarından Murat Şirin Özdemir’in 45 yaşındaki karısı Saniye Özdemir ve kızı 22 yaşındaki Senem Zeybek’i evlerinde uyudukları sırada pompalı tüfekle öldüren Aksaraylı damadı Nazmi Zeybek (36) ile suça yardım ve yataklık eden arkadaşı Kubilay Bilge, “Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan yargılandıkları Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Cinayet zanlısı Nazmi Zeybek’in karısı Senem’i öldürdüğü sırada 6 aylık bebek olan oğlu 1,5 yaşındaki Rüzgar Efe Zeybek’in avukatlığını üstlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevlendirdiği avukat Muharrem Pakalın, duruşmaya müdafi olarak katılma talebinde bulundu. Mahkeme çocuk avukatının davaya katıla talebini kabul etti. Damadı tarafından kızı ve karısı öldürülen işadamı Murat Şirin Özdemir, sanık ve maktul avukatları da duruşmada hazır bulundu. Şirin Özdemir, duruşma salonunda karşılaştığı, hayattaki tek evladı olan kızı ve karısının katil zanlısı damadı Nazmi Zeybek’e saldırıp, kafasından yaraladı. Polis tarafından müdahale edilen kayınpeder Özdemir, salondan çıkarılırken, duruşmaya bir saat ara verildi. Zanlılara son sözleri soruldu. Karısını ve kayınvalidesini soğukkanlı bir şekilde tasarlayarak öldürdüğü iddia olunan Nazmi Zeybek, iddiaları reddetti. Tasarlamadığını, olayların bir anda geliştiğini söyleyen Zeybek, “Keşke zamanı geri alabilseydik. Çok pişmanım. Arkadaşım Kubilay Bilge’nin işlediğim cinayetten haberi yoktu. Saatler sonra İzmir’e giderken yolda haberdar oldu” dedi.

Mahkeme, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Nazmi Zeybek ve Kubilay Bilge’ye iki kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Zeybek, 72 yıl hapis cezasına çarptırılırken, arkadaşı Bilge ise 15’er yıldan 30 yıl hapis cezası aldı. Olayda Nazmi Zeybek’in kullandığı uyuşturucu yüzünden eşiyle arasının açıldığı ve cinayeti de bu yüzden işlediği iddia edildi.

OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ?

Nazmi Zeybek, eşi Senem, oğlu Rüzgar Efe, kayınvalidesi Saniye Özdemir ve kayınpederi Şirin Özdemir ile hep birlikte memleketi Akhisar’a gitti. Nazmi Zeybek, Akhisar’da ailesinin yanında kalırken, eşi ve oğlunu kayınvalidesi kayınpederi ile yaşadıkları Didim’e gönderdi. İki hafta kalıp Didim’e geri dönmesi beklenen damat Zeybek, eşinin peşinden cinayet planı yaptı. Arkadaşı Kubilay Bilge’ye araç kiralamasını isteyen damat Zeybek, Akhisar’dan kiraladıkları araç ve kendisine ait pompalı tüfeği de yanına alarak, Didim’e geldi. Zeybek, Didim’de başka bir araç kiraladı. Yanında pompalı tüfeğini de getiren Zeybek, yaptığı plan üzerine eşinin kaldığı eve gidip apartman anahtarını yöneticiden aldı. Daire anahtarı olmadığı için yangın merdiveninden evin terasına çıkıp oradan da eve giren Zeybek, önce kayınvalidesi Saniye Özdemir’i, ardından eşi Sinem’i pompalı tüfekle öldürüp, kiraladıkları araçla kaçtıkları İzmir Çiğli’de polise teslim oldu. Zeybek ve arkadaşı Bilge’nin olaydan önce evin önünde uyuşturucu kullandığı, kamera kayıtlarından da tespit edildiği, cinayetin işlenmesinde de bunun etkili olduğu iddia edildi.

KAYNAK: DENGE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.