Aydın'daki cinayette mahkeme kararını verdi

Aydın'daki cinayette mahkeme kararını verdi

Aydın'da bıçakla bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 26 yıl hapis cezası verildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Yunus Emre Maviş ile taraf avukatları katıldı. Sanık Maviş, olayın istemeyerek yaşandığını ifade etti.

Saldırıdan kurtulmak isterken böyle bir olay yaşandığını öne süren Maviş, "4 kişi bana saldırdı, kendimi savunmaya çalıştım." dedi. Sanık ve taraf avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, sanığa önce 2 kez müebbet hapis cezası verdi. Heyet daha sonra "haksız tahrik indirimi" uygulayarak cezayı 26 yıla indirdi.

Olay

Aydın'da 8 Kasım 2017'de, Yunus Emre Maviş, Işıklı Bulvarı'nda çıkan kavgada bıçakla Yunus Kılıç'ı öldürmüş, Ersun Yardım'ı yaralamıştı. Olayın ardından kaçan ve 20 Kasım'da Artvin Hudut Kapısı'ndan Gürcistan'a kaçmaya çalışırken sahte kimlikle yakalanan Maviş tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.