Aydın'daki yangında büyük iddia!

Aydın'daki yangında büyük iddia!

Germencik Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ak Gıda süt ürünleri işleme tesisinde çıkan yangının itfaiye ekiplerine geç bildirildiği ve yangının sigorta şirketinden para almak için çıkartıldığı iddia edildi.

Ak Gıda süt ürünleri tesisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle diğer fabrikalara sıçramadan kontrol altına alındı. Elektrik kontağından çıktığı öne sürülen yangının sigortadan para almak için çıkartıldığı iddia edildi.

Bir diğer iddia da fabrika yetkililerinin yangını itfaiye ekiplerine 10 dakika sonra bildirdiği, fabrikanın alarm sistemleri ve yangın müdahale fıskiyelerinin çalışmadığı ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin bildirim aldıktan 3,5 dakika sonra olay yerine ulaştığı yönünde.

Olay yerinde işçiler ile toplanan şirket yetkilileri, "Asla işsiz kalmayacaksınız" güvencesi vererek işçileri sakinleştirmeye çalıştı. Basın mensuplarına ise "Sizin burada ne işiniz var, işimizi elimizden mi aldıracaksınız?" diyerek tepki gösterildi. Bunun üzerine işçiler basın mensuplarının üzerine yürüdü. Jandarma, işçileri sakinleştirmek için gazetecileri bölgeden uzaklaştırdı.

Öte yandan yangının asıl çıkış nedeninin yapılan incelemenin ardından belirleneceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.