Aydın’dan boksta çifte derece...

Aydın’dan boksta çifte derece...

Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden sporcular, iki Türkiye derecesiyle döndü.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası Şanlıurfa ilinde yapıldı. Bayanlar boks şampiyonasına Türkiye’nin 41 ilinden 381 sporcu katıldı. Yıldızlarda 130, gençlerde 145 ve büyüklerde ise 106 sporcu ringe çıktı. Aydın’ı temsilen yıldızlar kategorisi 57 kg’da yarışan Leyla Kayaş, Türkiye 2’ncisi ve 50 kg’da Hidayet Ece ise Türkiye 3’üncüsü oldu. Yarışmada derece elde eden Leyla Kayaş ve Hidayet Ece ile antrenörleri İbrahim Gürsoy ve Yavuz Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti. Antrenörler yapılan şampiyona ile ilgili İl Müdürü Zeynel Akın’a bilgiler verdi. Müsabakaların çok zor geçtiğini ve en iyi derecelerle Aydın’ı temsil ettiklerini belirten antrenörler, İl Müdürü Zeynel Akın’a maddi manevi her konuda destek çıktığı için teşekkür etti.

Sporcuları ve antrenörlerini kutlayan İl Müdürü Zeynel Akın da, “Bu anlamlı ziyaretiniz için başarılı sporcularımız Leyla Kayaş, Hidayet Ece ve antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Almış olduğunuz başarılar bizleri çok gururlandırdı. Boks branşı Aydın ilinde çok gelişen bir spor dalıdır. Antrenörlerimizin sayesinde de daha çok geliştirmeye çalışmaktayız. Gençlerimizin boks branşına olan ilgileri aynı zamanda bizlere başarılar getirmektedir. Yıldız Bayanlar kategorisinde ilimizi temsilen katılan sporcularımızın hem Türkiye 2’ncisi hem de Türkiye 3’üncüsü olması büyük bir başarıdır. Sporcularımızın öncelikle ailelerine, antrenörlerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Almış oldukları bu başarılardan dolayı da tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.