Aydın'ı kahreden olayda flaş gelişme

Aydın'ı kahreden olayda flaş gelişme

Efeler Ovaeymir Mahallesi’nde av tüfeği ile şakalaşırken kardeşinin ölümüne neden olan 18 yaşındaki M. K, ev hapsi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, Ovaeymir Mahallesi Tariş Depoları yakınında bulunan Hakkı Akgün’e ait hayvan ahırında dün gerçekleşmişti. Talihsiz olayda elindeki av tüfeğinin ateş alması sonucu 13 yaşındaki üvey kardeşi Efecan Yalçın’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan M. K, Aydın Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılıktaki sorgusunda üvey kardeşi ile bir husumetinin olmadığını ve olayın kazayla gerçekleştiğini ifade eden M. K‘nın,“Tüfeğin dolu olduğunu bilmiyordum. Şakalaşırken oldu ve üvey olsa da kardeşimi çok seviyordum. Kaza ile oldu, kasıtlı yapmadım” dediği öğrenildi.

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan M. K‘nın, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece konutunu terk etmemesi koşuluyla adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan ağabeyinin kaza kurşunu sonucu hayatını kaybeden Efecan Yalçın, Akarca Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında Kemer Mezarlığı’nda defnedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.