Aydın'ı yasa boğan "CANİ" hala yakalanamadı!

Aydın'ı yasa boğan "CANİ" hala yakalanamadı!

Aydın'da Jandarma Astsubay Emrah Ünalan’ı şehit eden, kayınpederini öldüren ve 3 kişiyi de yaralayıp kayıplara karışan Hüseyin Türkmen 1530 gündür yakalanamadı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN/AYDIN Efeler ilçesinde 13 Eylül 2013'te meydana gelen olayda, boşanmak isteyen eşi Ümmühan Türkmen'in evden giderek uzaktan akrabası kayınpederinin yanına yerleşmesine öfkelenen Hüseyin Türkmen, Kanlı Dere mevkisinde pusu kurarak ailesinin seyir halinde olduğu araca silahlı saldırı düzenledi.

olayyy.jpg

KAYINPEDER ÖLDÜ, EŞ VE ABİSİ SAKAT KALDI

Saldırıda kayınbiraderi Durmuş Türkmen (51), kayınpederi İbrahim Türkmen (72) ve karısı Ümmühan Türkmen’i (41) vuran 39 yaşındaki saldırgan daha sonra olay yerinden kaçtı. Saldırı sonrası yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ümmühan Türkmen'in bacağı kesildi, Durmuş Türkmen ise sakat kaldı. Kayınpeder İbrahim Türkmen ise doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

ibrahm-turkma.jpg

JANDARMAYLA SICAK ÇATIŞMA ÇIKTI

Jandarma saldırganın yakalanması için başlattığı çalışmada 16 ay sonunda Türkmen'in izine rastladı. Dağlık arazide saklandığı barakada tespit edilen Türkmen'e teslim ol çağrısı yapan jandarmaya ateş açan saldırgan, çıkan sıcak çatışmada Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel'i yaraladı. Durumdan faydalanan Türkmen yine kayıplara karıştı. Yaralıların durumu telsizle bildirmesi üzerine bölgeye helikopterler ve destek ekipler gönderildi.

sehit-emrah-unalan-001.jpg

ASTSUBAY ÜNALAN ŞEHİT OLDU

Önce Uzman Çavuş İrfan Yüksel’e ulaşan ekipler, yaralı askeri helikopterle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Diğer yaralı asker Ünalan’a ise uzun süre ulaşılamadı, arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Olaydan yaklaşık 2.5 saat sonra bulunan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ın şehit olduğu anlaşıldı.

olay.jpg

1530 GÜNDÜR KAÇIYOR

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerinin toplam 1530 gündür kaçan Türkmen'in yakalanması için çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi. Bir astsubayı şehit eden, kayınpederini öldüren ve 3 kişiyi de yaralayıp kayıplara karışan Hüseyin Türkmen'in Aydın-İzmir il sınırındaki dağlarda yaşadığı ve bazı kişilerden de destek aldığı ileri sürülüyor. Ayrıca, Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı çeşitli noktalara, Hüseyin Türkmen’in fotoğrafının olduğu “Aranıyor” pankartları astı. Saldırganın kılık değiştirdiğini varsayan güvenlik güçleri, Türkmen'in akrabalarını da yakın takibe aldı.

Alınan bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan özel bir ekibin Türkmen’in izine çok yaklaştıkları ve kısa süre içerisinde saldırganın yakalanacağı bilgisine ulaşıldı.

huseyin-tukrmenn-002.jpg 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.