Aydın’ın ‘Bebek Dostu’ Eczaneleri Olacak

21. Bölge Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programına katılan eczanelere "Bebek Dostu Eczane" unvanı verileceğini belirtti.

Aydın’daki eczanelerin "Bebek Dostu Eczane" unvanı alabilmesi için Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile birlikte proje hazırladıklarını belirten Sefa Karaarslan, “Bilindiği üzere anne sütü bebekler için en sağlıklı besin kaynağı olup, hem bebeğin sağlıklı gelişimi hem de anne ve bebek sağlığı için vazgeçilemez öneme sahiptir. Doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca bebeklerin yalnızca anne sütü ile beslenmesi ve sonrasında da iki yaşına kadar ek gıdalarla birlikte emzirmeye devam edilmesi son derece önemlidir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde sağlık sorunları daha az görüldüğü gibi beyin ve kemik gelişimi daha iyi olmakta ve ileri yaşlarda karşılaşılacak sağlık sorunlarına karşı riskler anne sütü ile beslenmeyenlere oranla daha az olmaktadır. Ayrıca emziren annelerde meme kanseri, yumurtalık kanseri ve kemik erimesi daha az görülmektedir” dedi.

ECZANELERE EĞİTİM VERİLECEK

Programa katılmak isteyen eczanelere eğitim verileceğini açıklayan Karaarslan, “Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından beri emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ yürütülmektedir. Bu kapsamda başlatılan "Bebek Dostu Eczane" projesi çerçevesinde, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından projeye dahil olan eczacılarımıza eğitim verilerek, bu konudaki bilgi ve donanımları üst seviyeye çıkarılmıştır. Bu eczacılarımıza ait eczanelerin çalışmaları yerinde denetlenerek çalışmalarını belirlenen kriterlere uygun yürüten eczanelerimize Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Bebek Dostu Eczane’ unvanı verilecek. Böylelikle eczacılarımız halkımızın en yakınındaki sağlık danışmanları olarak ve eczanelerimiz birer güven merkezi olarak sağlıklı bir nesil gelişimine katkı sunmanın mutluluğunu ve onurunu yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

<span style=

<span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.