Aydın'ın gururu: Aysun Akay

Aydın'ın gururu: Aysun Akay

İşitme engelli sporcu Aysun Akay, Türkiye İşitme Engelliler Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda iki şampiyonluk elde ederek Aydın’ın gururu oldu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu 2016 yılı faaliyet takviminde yer alan 'Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası', 16 – 17 Nisan tarihlerinde Antalya Zeytinköy Atletizm Stadı'nda gerçekleştirildi. Şampiyonada Aydın'ı, Aysun Akay temsil etti.

İşitme Engelliler Büyük Bayanlar 100 metre ve 200 metre kategorilerinde rakiplerine büyük fark atan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Aysun Akay, iki kategoride de şampiyonluğu göğüsleyerek büyük bir başarıya imza attı. Yarışmalarda 100 metre kategorisinde en yakın rakibine 3 saniye, 200 metre. kategorisinde en yakın rakibine 7 saniye fark atmayı başaran Aysun Akay, iki altın madalyanın sahibi oldu.

MİLLİ TAKIM KAMPINA SEÇİLDİ

Aydınlı sporcu Aysun Akay, elde ettiği başarılar sonucunda Milli Takım Kamp kadrosuna katılmaya hak kazandı. Akay, Milli Takım kampında başarılı bir dönem geçirmesi halinde Haziran ayında yapılacak olan İşitme Engelliler Atletizm Büyükler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.