Aydın'ın Nisan Bilançosu: 3 Ölü, 390 Yaralı

Aydın'ın Nisan Bilançosu: 3 Ölü, 390 Yaralı

Aydın’da geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde meydana gelen 414 ayrı trafik kazasında 3 kişi öldü, 390 kişi yaralandı.

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği’nin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 66 bin 422 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 12 bin 47 araca 2 milyon 958 bin 601 TL para cezası tatbik edildi. Nisan ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 64 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 225 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 262 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2015 Nisan ayı içerisinde Aydın sınırlarında 155’i maddi hasarlı, 257’si yaralamalı ve 2’si de ölümlü olmak üzere toplam 414 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 390 kişi yaralanırken, 3 kişi de hayatını kaybetti.

Nisan ayı trafik güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.