“Aydın’ın sağlık karnesi kırık”

“Aydın’ın sağlık karnesi kırık”

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, Sağlıkta Dönüşüm politikasının bir uygulaması olan Kamu Hastane Birliğinin 2014 dönemini değerlendirdi. Aydın'ı sağlıkta başarısız bulan Aydın Tabip Odası, sağlığın iyileştirilmesi için çözüm önerilerinde bulundu.

Aydın Kamu Hastane Birliği, Türk Tabip Birliğinin yaptığı değerlendirmede 100 üzerinden 33 puan alırken, Aydın Tabip Odası’nın değerlendirmesinden ise 21 puan üzerinden 7 puan alarak başarısız bulundu. Aydın Tabip Odası, değerlendirme sonrasında Aydın’da daha kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için önerilerde bulunduğunu söyleyen Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, “Kişi başına düşen hasta yatak sayısı artırılmalı, yaşlı hasta ve bakım merkezleri kurulmalı acillerin fiziki koşulları yenilenmeli. Ayrıca hastanelere çocuk yoğun merkezleri yapılmalı, personel üzerindeki baskı uygulamalarına son verilmeli, hastanedeki eksiklikler giderilmeli ve yanık merkezi kurulmalı gibi önerilerde bulunduk” dedi. Eksiklerin giderilmesi konusunda olumlu bir girişimin olmadığını belirten Aydın, 3 yılda ilave tek bir hasta yatağı konmadığını fakat 3 defa Kamu Hastane Birlikleri Sekreterinin değiştiğini söyledi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Temmuz ayında 2015 Genel Sekreterler başarı sırasını yayınlandığını anlatan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Listede birinci sırayı Edirne Genel Sekreterliği elde ederken Aydın Genel Sekreterliği 89 Genel Sekreterlik arasından 71’inci sırada olmuştur. Bu sonuç Aydın için başarısızlıktır.”

“AYDIN’DA SAĞLIK KÖTÜDÜR”

Aydın’ın sağlık alt yapısını, sağlık yönetiminin ve sağlık sonuçlarının kötü olduğunu söyleyen Aydın, “Sağlıkta dönüşümle Sağlık Bakanlığı Aydın’da adeta sağlık hizmet sunumundan çekilmiştir. Sağlık hizmet sunumu ve alımı ile Aydın’da tamamen piyasa ve Azrail’in belirlediği kurallara göre verilmektedir. Aydın’da tek gerçek Aydın’ın ülke bütçesinden, refah payından hakkına düşen payını alamaması ve sürekli artan ölümler, intiharlar, kanserler, umutsuzluklar ve gelecekten ümitsizliktir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.