Aydın'ın yeni milletvekilleri

Aydın'ın yeni milletvekilleri

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 ile ilk turda yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilirken, kesin olmayan sonuçlara göre Aydın’da AK Parti 3, CHP 3, MHP 1 ve İYİ Parti 1 milletvekili çık

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için sandık başına gitti. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52’lik oy oranı ile yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Aydın’da CHP Adayı Muharrem İnce yüzde 44, AK Parti Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 37, İYİ Parti Adayı Meral Akşener yüzde 11, HDP Adayı Selahattin Demirtaş yüzde 5, Saadet Partisi Adayı Temel Karamollaoğlu yüzde 0.44, Vatan Partisi Adayı Doğu Perinçek de 0.31 oy aldı.

AYDIN’IN YENİ DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ

Milletvekili seçiminde ise, Aydın’da CHP’nin yüzde 34, İYİ Parti’nin yüzde 14, Saadet Partisi’nin yüzde 0.72 oy almasıyla Millet İttifakı yüzde 49, AK Parti’nin yüzde 32, MHP’nin yüzde 8 oy almasıyla Cumhur İttifakı yüzde 40, HDP de yüzde 9 oranında oy aldı. Kesin olmayan bu sonuçlara göre Aydın’da AK Parti 3, CHP 3, MHP 1 ve İYİ Parti 1’er milletvekili çıkardı. AK Parti’den Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve Metin Yavuz, CHP’den Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, MHP’den Deniz Depboylu ve İYİ Parti’den de Aydın Adnan Sezgin yeni dönemde Aydın’ın milletvekilleri oldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.