Aydınlı 165 Şoför Uyum Eğitimi Sertifikasını Aldı

Aydınlı 165 Şoför Uyum Eğitimi Sertifikasını Aldı

‘Aydın’da Şoförler Halka Kaynaşıyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen şehir içi toplu taşıma uyum eğitimi kurslarında başarılı olan 165 şoför sertifikasını aldı.

Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü ve Efeler Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleşen ‘şehir içi toplu taşıma uyum eğitimi’ semineri sonucunda Aydınlı şoförler sertifikalarını aldı. İlk etap kurslarına Aydın Şoförler Odası üyesi 165 şoför esnafı katıldı. 1 hafta devam eden kursun sonunda şoförler Aydın Lisesi’nde yazılı sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan şoförlere Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu’nda düzenlenen tören ile Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verildi.Sertifika törenine, Efeler İlçe Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay, Efeler Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Pınarcı, Müdür Yardımcısı Mehmet Şirinkaya,Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Osman Zeki Celayir,Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Başkanvekili Oktay Mantarcı ve yönetim kurulu üyeleri ile sertifika lamaya hak kazanan şoförler katıldı.

“ARAÇ BAŞINDA HER TÜRLÜ KURALLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI”

Sertifika töreninde bir konuşma yapan ve şoför psikolojisini ön plana çıkaran eğitimlerin verilmesini gerektiğini dikkat çeken Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Mensubu olduğumuz meslek insanın doğumundan ölümüne kadar iç içe olduğu aşikardır. Ülkemizde ulaşımın yüzde 95’inden fazlası kara yolu ile sağlanmaktadır. Bu kadar önemli bir sektör trafik kazaları gündemden hiç düşmemekte, can ve mal kaybına neden olmaktadır. Trafik kazlarının en önemli sebepleri kurallara uymamaktan geçiyor. Ancak trafik kurallarına uymamanın sebebi de ne olduğunun da araştırılması gerektiğini de düşünüyorum. Yapılan araştırmalar sonucunda eğitimin büyük etken olduğu ortaya çıkmıştır. Eğer bu söz konusu durumlar araştırılmadan çeşitli kanunlar ve yönetmelikler çıkarılırsa bizim ekmek paramızı engelleyen kanunlar statüsüne girer. Yönetmelikler ve kanunlar çıkarılmadan önce şoför psikolojisi ile ilgili eğitimlerin verilmesi gerekir. Öfke kurallarını bilmeyen şahısların direksiyon başına çıkmamalıdır. Araç başına çıkarken her türlü kurallar göz önünde bulundurulmalıdır. Alınan sertifikalar Türkiye’nin her yerinde de geçerlidir. Şoförlerimizin almaya hak kazandığı sertifikaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“ŞOFÖRLERİMİZ DEĞERLİ BİR GÖREVİ İCRA EDİYOR”

Şoförlerin çok değerli bir iş yaptığını kaydeden Efeler İlçe Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay da, “Şoförlerin yaptığı görev insanların yüreğine değen bir iştir. Siz şoförlerimiz değerli bir görevi icra ediyorsunuz. Bu anlamda Aydın’daki şoförlerimiz kaliteli hizmet sunmanın ne olduğunu biliyorlar. Bu kaliteli hizmeti de katıldığınız bu eğitimler ile belgelendirdiniz. Aydın turizm kenti yönünden önemli bir şehridir. Aydın için her alanda kaliteli hizmet sunmak zorundayız. Yurtdışından gelen bir turistle ilk muhatap olan ve hizmet sunanlar arasında şoförlerimiz yer alıyor. Bu sertifika programlarında alınan sertifika bilinci ile daha kaliteli hizmet sunabilmek için elimizden geleni yapalım. Biz Aydınlı şoförlerimizden olumsuz şeyler duymayacağımıza inancımız sonsuz. Sertifikaların tüm şoförlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ŞOFÖRLER ÖRNEK TEŞKİL ETMELİDİR”

Şoförlere verilen bu eğitimin gerekliliğinden bahseden Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Osman Zeki Celayir ise, “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak ticari araç kullanan bütün şoför esnaflarımızın işi sadece ehliyet almak olmamalıdır. Bizler yönetmelikler hazırlarken böyle eğitim seminerleri düzenleyerek ve işi sertifikalandırarak ticari araç kullanan şoförlerimizi bu eğitime katılmalarını zorunlu hale getirdik. Bu eğitim efeler ilçemizde başlayıp diğer ilçelerimizde de yapılmaya başlandı. Önümüzdeki Eylül ayından itibaren bu sertifikaları almayan şoförlere ticari araç kullanma belgesi vermeyeceğiz. Bizim bunu zorunlu hale getirirken eğitimin şart olduğu kanısına vardık. Çünkü şoförlerimiz her kesimden insana iyi bir karakterle örnek teşkil etmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.